Gå direkte til innhold
Bryggen i Bergen

Tilbring påskeferien i Bergen

Nysgjerrig på hvor du bør dra i påskeferien? Vi garanterer at Vestlandets hovedstad har mye å by på for både liten og stor. Her har vi samlet noen perler du bør sjekke ut!

Skostredet

Gaten Skostredet er en liten perle i Bergen, fylt med sjarmerende nisjebedrifter og hyggelige restauranter og kaféer. Her gjemmer det seg skatter i kriker og kroker, og er du på utkikk etter noe ingen andre eier, finner du det her. 

Lysverket

Lysverket er en av Bergens mest kjente restauranter og ble i 2017 nevnt i New York Times som en restaurant som redefinerer det nordiske kjøkken. Her tilbys lunsj og middag med fokus på moderne, norsk sjømat fra Vestlandet. Fra restauranten har du oversikt over Rasmus Meyers Allé, Lille Lungegårdsvannet, Festplassen, og Fjellsiden & Fløyen.

Vil du bo på Bryggen i Bergen? Bestill rom på Thon Hotel Orion

Sjømat - Lysverket i Bergen
Foto: Lysverket / Neo fjordic bounty / Bonjwing Lee

 

Svømmehallen Alexander Dale Oen Arena

Svømmehallen inneholder et hovedbasseng, et opplæringsbasseng, et basseng for småbarn, to rutsjebaner, en varmekulp og badstuer i garderobene. Det er også et eget stupebassenget hvor stupetårnet har høydene ti-meter, 7,5-meter, 5-meter, 3-meter og en 1-meter. Arenaen er Norges hovedanlegg for svømming og stup, og olympisk standard er stikkordet som beskriver hallen.

Nå får du 25 % rabatt på overnatting i påsken

Edvard Grieg Museum Troldhaugen

Bli med inn i Edvard og Nina Griegs verden på Troldhaugen. Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten, ekteparets gravsted, et moderne museumsbygg og en konsertsal. Villaen hvor ekteparet bodde de siste 22 somrene av Edvards liv, er fylt med fantastiske minner om Grieg. 

I påskeferien arrangeres det lunsjkonsert i Troldsalen på palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag. Benytt muligheten til å lytte til de mest kjente av Edvard Griegs pianostykker, presentert av utvalgte pianister.

Edvard Grieg Museum
Foto: Bergen Reiselivslag / Dag Fosse - visitBergen.com

Escape Bryggen

Escape Bryggen er et spennende "escape game" hvor målet er å komme seg ut fra det stengte rommet på under én time. Løs gåter og knekk koder for å vinne friheten! Dette er 60 minneverdige minutter hvor hjernen får en skikkelig trim, og samarbeidet en reell prøve. Perfekt for familier, kjærestepar og venngrupper, eller som teambuilding for kollegaer. 

Reiser du med barn? Se våre barnevennlige hotell i Bergen

Fløyen

Fløyen er en av Bergens mest populære og kjente turistattraksjoner, og er en flott opplevelse. Utsikten fra toppen er fantastisk!

For å komme seg til toppen av Fløyen så kan du ta Fløibanen, en skinnegående kabelbane som starter i Bergen sentrum og som tar deg opp til toppen på 6 minutter. Fløibanen ligger kun 50 meter fra Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Du kan også gå til toppen, noe som tar ca. én time.

Utsikt fra Fløyen
Foto: Gjertrud Coutinho

Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner. En dag her passer utmerket for både store og små. Foruten pingvinkjendis Pingrid Alexandra, har akvariet krokodiller, slanger, haier og seler. Sistnevnte byr på et innøvd show når det er tid for mating.

BESTILL DITT NESTE OPPHOLD

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!

Se alle våre hoteller i Bergen