Gå direkte til innhold

Dette spiser Norges beste svømmer til frokost

Henrik Christiansen lader opp med kaloririk mat og intensiv trening før VM i desember.

Svømmeren Henrik Christiansen spiser mer enn 4500 kalorier hver dag og avslører hva han liker best av frokostbuffeten hos Thon Hotel Arena på Lillestrøm.

- Jeg liker bacon, omelett, bønner i tomatsaus, brød, frukt og sjokolademelk, sier Christiansen.

DAGENS VIKTIGSTE MÅLTID: Henrik Christiansen spiser mer enn 4500 kalorier om dagen i treningsperioder. Her spiser han frokost på Thon Hotel Arena på Lillestrøm.


Norges beste svømmer forsyner seg godt av Norges beste frokost på Thon Hotel Arena. I høst vant Thon Hotels både første- og andreplass i Twinings-konkurransen om å ha Norges beste hotellfrokost, og her finnes det rikelig med både mat og drikke som dekker Christiansens daglige kaloribehov. I treningsperioder spiser nemlig Norges svømmestjerne 4500-5000 kalorier om dagen.

Bestill et hotellrom med Norges beste frokost her

- Jeg spiser stort sett det samme og samme mengde hele tiden. Når jeg trener spiser jeg rundt 4500-5000 kalorier om dagen. I perioder hvor jeg ikke trener eller trener lite - så går jeg opp i vekt. Men jeg har sjelden lange perioder hvor jeg ikke trener. Jeg tenker på hva jeg spiser og til alle måltider spiser jeg næringsrik mat først, så kan jeg fylle på med annen mat etterpå. Jeg spiser til jeg er mett og så spiser jeg litt til. Problemet er å få i seg nok mat i forhold til forbrenning. Jeg kan godt spise en hamburger etter middag hvis jeg orker, sier Henrik når vi møter ham på Thon Hotel Arena.

HOTELLFROKOST: Henrik har 150 reisedøgn i året, og spiser gjerne bacon, omelett og bønner til frokost. Her ser vi Christiansens tallerken fra frokostbuffeten på Thon Hotel Arena.


Gleder seg til VM
20-åringen forteller at han ser frem til å representere Norge i VM som går av stabelen 6. -11. desember.

- Jeg gleder meg til VM i kortbane i Canada i desember. Målet er å sette personlig rekord og å være i toppform til mesterskapet. Christiansen sier at han ikke er så fokusert på medaljene når han deltar i konkurranser.

- Jeg tenker mer på egne prestasjoner enn at jeg skal ta en medalje. Jeg liker presset og gleder meg til konkurranser.

NORGES BESTE FROKOST: I høst vant Thon Hotels både første- og andreplass i kåringen om Norges beste hotellfrokost.

Trener kl. 05.30 om morgenen
En vanlig dag består av to treningsøkter – én økt på morgenen og én økt på ettermiddagen. Første økt begynner kl. 05.30 og varer et par timer, før neste økt som er rundt kl. 15.30. 

Totalt trener han ca. 30 timer i uken.

- Jeg legger meg stort sett før klokken 22 og sover syv timer hver natt. Men jeg hviler mellom øktene og sover på dagtid også.

Christiansen tok sølv på 400 meter fri i EM i London i 2016 og tok bronsemedaljen på 1500 meter fri under EM i Israel i 2015. Han har 150 reisedøgn i året og Thon Hotels har vært samarbeidspartner med Norges Svømmeforbund i seks år. Utøverne spiser gratis frokost på Thon-hoteller. 

Bestill et hotellrom her - Norges beste frokost er inkludert i prisen!

VM-AKTUELL: Henrik Christiansen deltar i VM i Canada i desember.