Tjuvholmen ved kveldstid

Tjuvholmens beste spisesteder

Tjuvholmen ligger perfekt til ved vannet, og har noe som Aker Brygge ikke har så mye av – kveldssol. Mange kommer hit for å dra på Astrup Fearnley-museet, men også for den gode maten.

Du finner en rekke trendy spisesteder med uteservering som er populære året rundt i den bilfrie bydelen. Tjuvholmen ligger et steinkast unna Vika i Oslo og en kort gåtur fra Nationaltheatret.

Tjuvholmen byr på mange ulike spisesteder med forskjellige konsepter. Her er våre favorittrestauranter.

Alex Sushi Tjuvholmen

Oslos beste sushi får du på Tjuvholmen. Her kan gjester velge mellom tre menyer i ulike prisklasser. Restauranten ligger på Strandpromenaden og er en favoritt blant både nordmenn og turister.

Entrecôte by Trancher

Glad i godt kjøtt, enkle valg og en koselig atmosfære? Da bør du ta turen hit. Her kan man sitte inne i den rustikke restauranten, eller ute blant varmelamper med utsikt mot Aker Brygge og Tjuvholmen. 

Som navnet tilsier, spesialiserer kjøkkenet seg på å tilberede det velsmakende kjøttstykket entrecôte. Det rendyrkede konseptet gjør at du kun velger størrelse på kjøttstykket, saus og tilbehør. Så gjenstår det bare å glede seg.

Døgnvill Bar & Burger

Saftige hamburgere serveres på Døgnvill. Som tilbehør kan du velge mellom søtpotetfries, pommes frittes, sylteagurker, kyllingvinger, salater og ulike dipsauser. Verdt et besøk om du vil ha en skikkelig god burger.

Hanami

Restauranten Hanami ligger litt bortgjemt på Tjuvholmen, og er en perle. Menyen består av moderne japanske småretter som er perfekt til å dele i det elegante lokalet.

Olivia

Restauranten er en del av en kjede, men den italienske maten her er fabelaktig. Olivia har uteservering på begge sider av restauranten, og er et populært sted blant Oslofolk.

Bølgen & Moi

Restaurantkjeden til Toralf Bølgen og Trond Moi er veletablert i Norge, men spisestedet på Tjuvholmen er virkelig verdt et besøk. Her spilles det høy musikk på kvelden og stemningen er på topp. På menyen finnes blant annet suppe, hamburger, blåskjell, salater og skalldyrplatå.

Tjuvholmen Sjømagasin

Her finner du fiskebutikk, restaurant og du kan melde deg på matkurs. På menyen står blant annet fiskesuppe, blåskjell, østers, skalldyrfat, kongekrabbe, piggvar, hummer og ceviche. Fra restauranten ser du bort på Astrup Fearnley-museet.

BAR Tjuvholmen

Smårettene her er laget for å deles rundt bordet og kan være alt fra krabbetaco til grillet lam. Utover kvelden blir stedet fullt av feststemte mennesker og restauranten forvandles mer til en loungebar. 

Foto: lovefood/Foap/Visitnorway.com