Gå direkte til innhold
Barn nyter en kjekspause i løpet av en aktiv dag i alpintanlegget

Dra på storbyferie med barn i Oslo

Det er ikke bare sommeren som er fin i Oslo, det er masse aktiviteter og steder å dra om vinteren også. Her er en liste over våre beste tips til barnefamilier som besøker hovedstaden.

Oslo Vinterpark

På Tryvann finner du skianlegg med 18 bakker, 11 heiser og en ny 6-seter stolheis. Her finnes egen skiskole og hele familien kan leie både ski og skiklær. Det er tre serveringssteder i anlegget, og her får du sunn og økologisk mat som hjemmelaget lapskaus, supper, vafler, boller og steinovnsbakt pizza.

OSLO VINTERPARK: På Tryvann finner du Oslo Vinterpark hvor du kan leie både ski og skiklær. Foto: Terje Borud - Visitnorway.com

Korketrekkeren

Akebakken ved Frognerseteren kalles Korketrekkeren og går fra Frognerseteren til Midtstuen. Det er gratis å ake her, og du kan leie trekjelke eller rodel til ca. 100-150 kroner om du ikke har eget akebrett. Hvis du vil kjøre flere ganger kan du ta T-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen på 16 minutter.

Oslo reptilpark

Oslo reptilpark ligger midt i byen og er et lite og intimt sted hvor man kan se slanger, øgler, skilpadder, krokodille, edderkopper og silkeaper. Det er egne tidspunkter hvor de mater dyrene, og besøkende kan klappe slanger. Det er stengt på mandager.

STORBYFERIE: Oslo har mange attraksjoner og aktiviteter å tilby barnefamilier hele året. Foto: Terje Borud - Visitnorway.com

Bogstad Gård

På Bogstad Gård finner du et museum, men blant barnefamilier så er det Bogstad besøksgård som er mest populært. Her er det hester, kuer, sauer, kaniner og høner. Det er også en kafé og hagen rundt Bogstad Gård er verdt et besøk i seg selv. Her kan barna løpe rundt og man kan gå tur rundt Bogstadvannet. Det er også et eget lekerom på Bogstad Gård for barn.

Lekeland i Oslo

Eventyrfabrikken på Myrens Verksted på Sagene. Her finner du blant annet klatrestativer, hengebro, krypganger, kjempeballer, sklier, ballhav, trampoliner og hoppeslott. På Leos Lekeland kan barna boltre seg i lekestativ, trampoliner og rutsjebaner. Leos Lekeland ligger på Ulsrud. Barn under ett år og voksne kommer inn gratis på både Leos Lekeland og Eventyrfabrikken.

Skøytebaner i Oslo

Kom i ekte storbystemning ved å gå på skøyter i Spikersuppa som ligger foran Stortinget, eller dra til Majorstua hvor du kan gå på en større bane på Frogner stadion skøytebane. Her kan du også gå på lengdeløpsskøyter ytterst. Begge steder leier ut skøyter.

Teknisk Museum

På Teknisk Museum kan barna lære, prøve, leke og oppdage. Her finnes store utstillinger av fly, biler, trikk, tog, sykler og datamaskiner. Her kan barn og voksne lære om teknologi, industri, vitenskap og medisin. Teknisk Museum ligger på Kjelsås i Oslo og det er lett å komme seg hit med offentlig transport.

Astrup Fearnley Museet

På Tjuvholmen ligger Astrup Fearnley Museet som viser moderne kunst. I den faste samlingen er blant annet Damien Hirsts «Mother and Child (Divided)» hvor en ku og en kalv er delt på midten og plassert i formalin-beholdere slik at man kan gå på innsiden av dyrene og se innvollene. Selve museet er et kunstverk i seg selv og har fantastisk utsikt over Oslofjorden.

Eldorado bokhandel

Der Eldorado kino lå før finner du nå Nordens største bokhandel. Hos Eldorado bokhandel i Torggata 9 har de en stor boksamling og kaffebar, men også egen filmklubb for barn. Hver lørdag er det gratis film og popcorn for barna.

Barnekunstmuseet

På Barnekunstmuseet kan du se kunstverk laget av barn fra 180 land. Museet ligger ti minutter fra Majorstua og du kan lett ta T-banen hit til Frøen stasjon. Museet er stengt fra midten av desember til midten av januar.

Kaféer

Oslo har mange koselige kaféer som er barnevennlige. Drikk kakao på Cocoa i Toftesgate på Grünerløkka, eller spis ferske boller på United Bakeries på kjøpesenteret Paleet øverst på Karl Johan.

KOSELIGE KAFÉER: Oslo har mange fine kaféer som er barnevennlige. Her ser vi Kaffebrenneriet. Foto: Terje Borud - Visitnorway.com

Åpent Bakeri har også flere kaféer i Oslo, blant annet på Damplassen i Ullevål hageby og i Inkognito Terrasse på Frogner. Her kan du meske deg med nybakte rundstykker, hjemmelaget syltetøy og fantastiske bakevarer.

Pascal har flere avdelinger i sentrum, den i Henrik Ibsens gate 36 ligger like ved Slottsparken. Her kan dere fråtse i nydelige kaker, sjokolade og gode lunsjretter.

Espresso House er en populær kjede som har gode muffins, kaffe og sandwicher i fine lokaler. Finnes over hele byen, blant annet har de to kaféer på Majorstua, i både Bogstadveien og Valkyriegata.

Pizzarestauranter

Mange barn liker pizza, og ekte italiensk pizza får dere på Villa Paradiso som ligger både på Grünerløkka og ved Solli plass. Pizza da Mimmo er et knøttlite sted og har få bord, men er veldig intimt og koselig. Bestill bord i forveien, så slipper dere å bli skuffet.

Olivia serverer også fantastisk god pizza og her får du andre italienske retter på menyen også. Olivia har flere restauranter i Oslo, blant annet på Tjuvholmen, i Hegdehaugsveien, i Østbanehallen og på Aker Brygge.

Lofthus Samvirkelag finnes flere steder i Oslo og har også veldig god pizza, her får du blant annet reinsdyrcarpaccio og trøffelsalami på pizzaen og valget mellom hvit crème fraîche-saus eller tomatsaus. Teatro ved Nationaltheatret har også god pizza.

Restauranter i Oslo

Har du barn som vil prøve sushi, så er Oslos stedet. Her finnes et rikt utvalg av sushisteder. Et uformelt sted hvor du kan plukke din egen sushi fra et rullebånd er Yo! Sushi som du finner på Østbanehallen.

Yaya’s er en fargerik oase hvor de serverer thailandsk mat. Her er det mye å se på og stedet spiller lyn og torden innimellom som skaper en unik atmosfære. Yaya’s har tre restauanter i Oslo, på Majorstua, i Vika og i sentrum bak Stortinget i Øvre Vollgate.

Indisk mat og egen barnemeny får du på restauranten Der Peppern Gror som ligger rett ved Rådhuset.

Våre hoteller i Oslo