Gå direkte til innhold

Thon Hotels

Våre beste tips til vinterferie 2018

Vinterferien er perfekt for å ta med barna på fjellet enten man liker langrenn, alpint, snowboard eller aking.

Barn som lager snømannVINTEREN ER BEST UTE: Vinteraktiviteter, ski, aking og lek i snøen er populært blant aktive barnefamilier. Foto: Ute foto - Visitnorway.com

Skeikampen

Da snøen manglet andre steder i landet, var Skeikampen en snøsikker destinasjon. Skisesongen begynner ofte i november og kan vare helt til 17. mai.

På Skeikampen finnes egne langrennsløyper for barn og Skeikampen Alpinsenter passer perfekt for både barnefamilier, parkkjørere og de som liker å kjøre offpiste. Alpinanlegget har 21 nedfarter og 11 heiser. Det er veldig barnevennlig, og det er et stort fokus på park. Barneområdet, som ligger nederst i anlegget, har to rullebånd og er gratis. Skiskolen har også egne opplegg med go-cartkjelker og egne snowrace-events.

Søk etter ledige rom på Skeikampen.

Alpint på SkeikampenSNØSIKKERT: På Skeikampen er det fantastiske forhold for både alpint og langrenn. Foto: Esben Haakenstad

Ål i Hallingdal

Hallingdal er en av Europas beste langrennsregioner, og populære vinteraktiviteter er langrenn, aking, kiting, alpint, skøyter og hundekjøring.

– Ål i Hallingdal er ein ideell plass for familieaktivtetar året rundt. Her kan ein gå på ski i 430 kilometer med preparerte langrennsløyper med panoramautsikt til spektakulære fjellområder, samtidig som ein også har skiløyper i skogen og sentrumsnært. Ål har to av Norges lengste akebakkar i Skarslia Ski- og Akesenter. Her får verkeleg adrenalinet kjørt seg for små og store.

I tillegg kan du boltre deg på alpint i to skisentre, Skarslia Ski- og Akesenter og Ål Skisenter. Kvar helg i løpet av vinteren kan du bli med på Kitekurs på Bergsjøstølen. I tillegg er hundekøyring også ein populær aktivitet. For dei aller minste er Hallingdal Feriepark attraktivt med eigen skøytebane og innandørs leikeland, sier Linda Dalene Bjerke ved Ål Turistinformasjon.

Søk etter ledige rom i Hallingdal.

Aking i HallingdalAKING: Skarslia Ski- og Akesenter er populært blant både små og store. Foto: Vegard Breie

Flå

I Flå er det kort vei til både langrennsløyper og alpinbakke.

– Høgevarde Fjellpark er et nytt skisenter og her har de en veldig koselig varmestue som er en moderne lavvo med glassvegger. Her er det en barnebakke og en familiebakke for ungdom og voksne. Her er det også 50 kilometer med flotte langrennsløyper, sier hotellsjef Anna B. Kollhus ved Thon Hotel Bjørneparken.

I Flå sentrum er det også en fire kilometer lang lysløype, og det tar ca. en time å kjøre til større skianlegg som Norefjell Skisenter og Nesbyen Alpinsenter.

Søk etter ledige rom på Flå.

Tromsø

I Tromsø er det mange ting å finne på for barnefamilier, og egne nordlysturer som er tilpasset familier på kveldstid. Men det er også skimuligheter og flere skøytebaner å velge mellom.

– I Tromsø by anbefaler vi å dra til Polaria som er et akvarium med seler, fisk og kongekrabbe. Nordnorsk vitensenter er også veldig interessant. Her kan man se filmer om Nordlyset. På Charlottenlund er det en veldig fin 10 kilometer lang skiløype midt på Tromsøya. Her er det også skøytebane og i Tromsdalen er det kunstisbane. Man kan også lett reise til Tromsø Alpinpark med bybussen, sier Zillah ved Tromsø Turistinformasjon.

Søk etter ledige rom i Tromsø.

Nordlys over TromsøNORDLYS: Vakkert nordlys over Erdsfjorden i Tromsø. Foto: Bjørn Jørgensen - Visitnorway.com

Kautokeino

For familier som vil oppleve noe annerledes, så er Kautokeino en opplevelse i seg selv. – Vi er på "top of the world" her i Kautokeino. Man trenger ikke dra på organisert nordlystur her. Man kan bare gå litt ut av bygda og vekk fra lysforurensingen. Da kan man se nordlyset dersom det er skyfri himmel og aktivitet, sier Maia som jobber på kommunehuset i Kautokeino. Turister liker isfiske, å dra på snøscootersafari og å kjøre slede med reinsdyr.

– Å kjøre snøscooter er populært. Man kan kjøre snøscooter på egenhånd på oppmerkede løyper eller man kan dra på safari gjennom Hættas opplevelser. Det kjøres også opp løyper så man kan gå på langrenn. Det er helt hvitt og stille når du går langrenn her. Man hører kun sine egne hjerteslag og lyden fra dine egne staver. I Kautokeino så tilbyr vi også kjøring med rein og isfiske. Man kan kjøre scooter til et vann, isfiske der, tenne bål og være ute og i aktivitet, forteller Maia.

Søk etter ledige rom i Kautokeino.

Mann og dame som isfiskerISFISKE: I Kautokeino kan man blant annet isfiske om vinteren. Foto: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com

Otta

Med Otta som utgangspunkt er det mange fine skiturer i storslått natur å velge mellom med Rondane Nasjonalpark som nærmeste nabo.

– Man har tilgang på mange nasjonalparker med variert natur. Jeg vil absolutt anbefale å gå på skitur fra Lemonsjøen eller Rondane. Mange dansker reiser til Rondane fordi det er et flatere og snillere terreng, og på folkemunne blir det kalt "Danskenes nasjonalpark". Det finnes også skitrekk ved Mykjisæther og Lemonsjøen. Lemonsjøen er det største, men ved begge skitrekkene går det fine langrennsløyper ved siden av. Det er et stort løypenett i Rondane og på Skisporet.no kan man se hvor ferske løypene er, forteller Otta Turistkontor.

Andre aktiviteter som er populært i området er Fron Badeland, eller "Fronsbadet" som det kalles. Her finnes blant annet svømmebasseng, stupebasseng, klatrevegg, sauna, isdusj og boblebasseng. Det er også muligheter for å kjøre beltebil fra Høvringen, kjøre hundeslede, ake og på Dombås finnes det en populær skistadion som er åpen for alle.

Foto: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

Norheimsund

Norheimsund ligger idyllisk til ved Hardangerfjorden og er kjent for Steinsdalsfossen. Her finnes også fine vinteraktiviteter. Ved Kvamskogen ligger Furedalen Alpin som har tre heiser og et eget skitrekk for barn. Det finnes også langrennsløyper med 60 km preparerte skiløyper i vintersesongen.

– Den mest populære løypa går fra Furedalen og vidare til Mødal, og er maskinpreparert til foten av Såta. Ei anna mykje brukt løype til Mødal går frå Løkjentunet. Løypa frå Ungdomsheimen, Aktiven, og inn Steinskvanndalen er også populær, skriver Furedalen.no.

Aktiven Skiheis er også et populært skitrekk med lette nedfartsløyper som passer for familier og varmestue. Ovenfor trekket er det også et flott turterreng med langrennløyper mot Steinskvandalen.