Gå direkte til innhold

Idyllisk motorsykkelrute fra Halden til Skeikampen

At Norge har en spektakulær natur er ingen hemmelighet – og skal vi tro norske motorsykkelentusiaster bør den oppleves på to hjul. Føl vinden i håret og total frihet på veien i sommer. Under har vi sammenfattet en populær MC-rute som strekker seg fra Halden i øst til Skeikampen i nord – med noen sjarmerende, grønne avstikkere underveis.

Ruteforslag: HaldenOsloAskerHallingdalSkeikampen

Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien er populære turer de fleste har hørt om, men vi mener de mindre kjente turene kan by på minst like gode kjøreopplevelser. På denne turen er ikke hovedpoenget attraksjonene, men heller selve veien og turen i seg selv. Her får du både svinger og nordisk, grønn natur. Trafikken er liten og bilistene er færre, noe som også er et poeng for at det skal bli en vellykket tur.

Gratis parkering og -15% på matservering

Opplev lande- og småveiene på Østlandet på nært hold fra motorsykkelsetet – med komfortable overnattinger langs veien. I sommer får du som reiser med motorsykkel gratis parkering og 15 % rabatt på mat på Thon Hotel Halden, Thon Hotel Linne, Thon Hotel Vettre, Thon Hotel Hallingdal og Thon Hotel Skeikampen. Ta med motorsykkelen i sommer!

Dette må du få med deg langs ruten

Halden: Villmarksveien i Østfold

Fra Halden i Østfold, langs svenskegrensa mot Ørje og videre gjennom Viken strekker det seg en vakker vei gjennom skogen. På bilturen langs fylkesvei 21 får du oppleve området på en helt annen måte enn ved å kjøre den mer trafikkerte E6 fra Svinesund til Oslo.

De store villmarkspregede områdene er en del av Østfold som de fleste ikke får se. Opplev grensehistorien på Fredriksten festning, kjør langs Haldenvassdraget og se restene av de omfattende festningsverkene som ble bygget ved Ørje på slutten av 1800-tallet.

Fortsett turen fra Ørje til Rømskog og Tangen, og fortsett på fylkesvei 170 over Bjørkelangen og Fetsund til Oslo.

Få deg en god natts søvn på Thon Hotel Halden.

Utservering i sittegrupper på brygga i Halden

Oslo: Ta pulsen på hovedstaden

Som besøkende i Oslo har du utallige attraksjoner å velge mellom. Her finnes det noe å oppleve for alle og enhver, enten man reiser som et par, med barn, venner eller er på reisefot på egenhånd. Se våre tips ved å klikke deg videre under.

Thon Hotel Linne ligger kun få t-banestopp unna Oslo sentrum og passer derfor utmerket som base for deg som vil besøke hovedstaden med motorsykkel. Her bor du lett tilgjengelig og kan unngå den verste sentrumstrafikken.

Asker: Landlige omgivelser ved kysten

Asker ligger i landlige og rolige omgivelser, kun en 20 minutters kjøretur fra Oslo sentrum. Her kan du nyte nærheten til sjøen, og vandre langs kystkulturstien til idylliske Konglungen og Vollen.

Opplev nydelige, svingete veier langs Oslo- og Drammensfjorden. Ta et stopp på Villa Malla – en skikkelig lunsj-perle omringet av sandstrender og palmer. På veien vil du trolig møte mange MC-entusiaster – da den flotte veien med panoramautsikt over havet lokker mange.

Hurum er kjent for å være «det nye Asker» - så vi anbefaler at du legger ruten gjennom det flotte Hurumlandet. Her ser du båtliv, strender og mange hyggelige stoppesteder for en is og kaffe. Kystperlene Vollen, Sætre og Holmsbu anbefales spesielt at du får med deg.

Marka i området kan også lokke med vakker natur, gode fiskevann og flotte utsiktspunkter – som legger grunnlaget for mange hyggelige turer. Bærums verk, klatresenteret i Holmen, bowlinghaller og besøksgårder er noen av aktivitetene dere bør teste når dere er innom.

Hotell i Asker:  Nyt en avslappende natt på Thon Hotel Vettre.