Gå direkte til innhold

Vi serverer prisbelønnet hotellfrokost

I 2018 havnet vi på 2. plass i den prestisjefylte Twinings Best Breakfast-konkurransen hvor mer enn 400 hoteller i Norge deltok.

– Maten vi serverer på våre hoteller er et viktig og stort satsningsområde for Thon Hotels. Tusen takk til våre utrolig dyktige medarbeidere som står opp tidlig hver morgen, og serverer det som regnes blant Norges beste frokost til våre gjester slik at de får en god start på dagen, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Thon Hotel Lofoten tok sølv i den årlige bransjekåringen av hotellfrokoster. I juryens begrunnelse heter det:

"Thon Hotel Lofoten kan skilte med enestående atmosfære. Den målbevisste satsingen på lokale produkter er ekstra viktig for et hotell som tiltrekker seg mange turister. Her er det aldri tvil om hvilken landsdel du er i, og hotellet er flinke til å beskrive de lokale produktene for gjester som ikke kjenner til dem. Et lokalt kaffebrenneri er trukket inn for å servere kaffe, og spesielt utvalget av omeletter er imponerende."

Et dedikert frokostteam

– Vi er kjempeglad over å vinne denne prisen i konkurranse med så mange flotte hoteller. Først og fremst vil jeg takke hele vårt fantastiske frokostteam som tar imot våre gjester med stolthet og glede hver eneste morgen, sier hotelldirektør Christian Arnet.

– Frokosten vår er mer enn hjemmelaget mat og personlig service. Vi har designet en sjelden opplevelse som spiller på alle sansene. I år har vi jobbet mer med serviceopplevelsen og utvidet tilbudet av frukt, grønnsaker, veganske retter og allergitilpassede produkter. Vi ser også at bærekraft og miljø blir stadig viktigere for våre gjester. Kvalitet vil alltid kjennetegne frokostopplevelsen hos oss, avslutter Arnet.

Utover å satse på lokale råvarer, byr kjøkkenet på et bredt spekter av hjemmelaget mat. Du finner blant annet hjemmelaget kjøtt- og fiskepålegg, leverpostei, knekkebrød, syltetøy, kaker, cookies og kanelsnurrer. I tillegg er all varmmaten som serveres laget fra bunnen av, og med kjærlighet.

Frokosten kan ta flere timer å spise seg gjennom, og den skal tilfredsstille alle frokostønsker og kostholdsbehov. Etter å funnet det man ønsker å spise til frokost, kan man senke skuldrene i den behagelige atmosfæren i restauranten. Her spilles vakker musikk av en profesjonell pianist, mens de frokostansvarlige sørger for at du har alt du trenger. Kaffe sjenkes ved bordet, og de ansatte slår gjerne av en prat.  

Den kaffetørste kan drikke kaffe av internasjonal og lokal vri. I frokostsalen finner man nemlig en egen barista som serverer kaffe fra Brasil og Kenya, som han selv brenner i Svolvær. For den som foretrekker te, finnes et stort utvalg te-sorter. For å stille søtsuget finnes det alskens godsaker, blant annet «ekte» italiensk is – laget i Lofoten.