Gå direkte til innhold
Sørenga som bader i sol

Sørenga - Oslos hotteste bydel

Når sola skinner, er det Sørenga som gjelder.

Sørenga har havpromenade, utsikt, et rikt utvalg av trendy spisesteder og sjøbad. Når sola skinner i Oslo, så trekker alle mot Sørenga hvor de kan bade, spise og nyte utsikten over Oslo.

Strand, badebrygge og stupetårn

Helt ytterst på Sørenga ligger Sjøbadet som åpnet sommeren 2015. Her finner du sandstrand, stupetårn, gressplen og eget barnebasseng. Sjøbadet er en flytende park på ca. fem mål og hit flokker unge mennesker til om sommeren for å sole seg og bade. Det beste av alt – det er gratis og åpent for alle.

Uteserving med utsikt

På solfylte dager er uteserveringen på havnepromenaden populært. Du kan velge mellom hamburgere på Bun’s Burger Bar, italienske retter og pizza på Cargo, sushi på Le Meo eller asiatiske retter på Hakkaiza. På Evita espressobar har de kaffe, bakervarer og småretter. Alle spisestedene har uteservering og store vinduer mot Oslo sentrum slik at du kan se Barcode, Operaen og Havnelageret.

DNT på Sørenga

Friluftshuset til DNT (Den norske turistforening) holder til ved Sjøbadet ytterst på Sørenga. Her kan du klatre i buldrerommet uten tau, leie kajakk, gå på yogakurs, kajakkurs og delta på inspirasjonskvelder og høre på foredrag. I butikken selger de også turutstyr til folk som liker å være på tur og i aktivitet.

Foto: VisitOSLO/Katrine Lunke og VisitOSLO/Anne Sofie Bjørge