Gå direkte til innhold
Olav Thon på en balkong i oslo

Olav Thons anbefalinger til årets Norgesferie

I snart 100 år har konsernsjef Olav Thon reist land og strand rundt i Norge. Her avslører han noen destinasjoner som er verdt et besøk.

Mange av Olav Thons favorittsteder ligger nordover i landet. Det er mye vakker og særegen natur – og festlig å oppleve midnattssolen.

Sammen med sin kone, Sissel Berdal Haga Thon, har Olav Thon lagt mange ferier til Lofoten.

– Lofoten er et av de vakreste stedene i Norge. Det er nettopp derfor vi har valgt å åpne et nytt hotell her. Hotellet åpner i juli 2021. Det nye Thon Hotel Svolvær er et eksklusivt og spesielt opplevelseshotell med utendørs badstue og stor uteservering. På taket har man også en grønnsakshage. I tilknytning til hotellet er det en sløyebod for fisk, hvor gjestene kan beskue egen fangst fra hotellets spisesal, sier Olav Thon.

I Lofoten kan man fiske og gå på toppturer, padle kajakk eller bare nyte utsikten.

Se våre tips til ting du kan gjøre i Lofoten.

Topptur og hvalsafari

Thon-paret anbefaler også å reise til nærliggende Senja og Andøya.

– Fra Lofoten er det er kort vei til Senja, en av Norges største øyer. Her er naturen mye lik den i Lofoten. Her er det mange turmuligheter. Sissel og jeg er glad i å vandre i naturen, særlig å komme oss ut i fjellet. Man kan også ta ferge til Andøya, som har fantastiske sandstrender, og selvsagt et Thon-hotell for innlosjering, sier Olav Thon.

Fra Andøya er det populært å dra på hvalsafari, og man kan besøke opplevelsessenteret Spaceship Aurora.

Både i Alta og Kautokeino finner du flotte Thon-hoteller. Hvorfor ikke dra inn på Finnmarksvidda for en storslått naturopplevelse?

– Harstad er også en spennende by. Vårt store konferansehotell, Thon Hotel Harstad, har nettopp åpnet Arena Nord-Norge hvor det vil holdes konserter og arrangementer i sommer, sier Olav Thon.

Ålesund og Fosnavåg

Dersom man ønsker å feriere langs vestkysten, er både Ålesund og Fosnavåg verdt et besøk.

– I Ålesund åpner vi 30. juni i år vårt flotte nyoppussede hotell som ligger i Molovegen, nede ved havnen. Hotellet ligger helt i vannkanten og det frister kanskje å dra på fisketur rett fra hotellets brygge. Ålesund er en trivelig by med flott arkitektur, sier Olav Thon.

– En annen favoritt er hotellet vårt i Fosnavåg, to timer fra Ålesund. Fuglefjellet Runde er meget populært. Her kan du se lundefugl og havørn, niser og hval. Å legge sommerferien hit er populært og perfekt for aktive familier som liker å padle og fiske, og det er fantastiske turmuligheter i fjellet, sier Olav Thon

Trondheim

Nord for Dovre anbefaler Olav Thon også Trondheim for de som foretrekker storbyferie.

– Nidarosdomen er noe helt for seg selv og noe alle bør få med seg i løpet av livet. Thon Hotel Nidaros er et gammelt ærverdig hotell, som er helt nyinnredet. Hotellet er bygget av samme sort sten som Nidarosdomen. I tillegg har Trondheim et rikt utvalg av restauranter med uteservering og hyggelige kaféer. Olav Thon Gruppen drifter tre nye kjøpesentre her, så shoppingmulighetene er gode, sier konsernsjefen og avslutter:

– Og så ønsker jeg alle en riktig god sommer.

Tips til Norgesferien