Gå direkte til innhold
Familie på fjelltur på Skeikampen i sommerhalvåret

Ting å gjøre på Skeikampen

Skeikampen er et ekte fjelleventyr, og byr på vakker natur og morsomme aktiviteter året rundt. Her finner blant annet golfbane, sykkelstier, fjellturer, fiskevann, utallige langrennsløyper og alpinbakke.

Det var den friske luften og mulighet for mosjon som lokket gjester opp til høyfjellsdestinasjonen på slutten av 1800-tallet. På den tiden lå Norges første turisthotell på høyfjellet plassert nettopp på Skeikampen. Det varierte terrenget på destinasjonen er godt egnet for rekreasjonsturer uansett hvilken form du er i og når på året du er på besøk. Under har vi samlet noen av våre absolutt favorittaktiviteter på Skeikampen.

  • Sommerhalvåret

Sommeraktiviteter

Sykkelturer

Skeikampen er kjent som et av Norges beste steder for stisykling i høyfjellet og fin familievennlig tursykling på trivelige seterveier.

Sykkelrutene på Skeikampen byr på varierte terreng, og enten du er helt fersk, eller erfaren, har du et bredt utvalg sykkelruter å velge i. Enten du er interessert i stisykling, sykling på seterveg, sykkelturer med fjellutsikt eller barnevennlige sykkelstier så har Skeikampen sykkelrutene som passer deg.

Hos oss kan du leie sykler fra Transition, Spawn og Scott. Vi holder åpent hver dag fra 10:00 til 17:00. Kontakt oss på eller telefon 61 22 08 72 for mer informasjon.

Familie på fire på fottur i fjellet

Fotturer

Turer i fjellet har vært essensielt for turistene på Skeikampen de siste 140 årene, og her er to av våre favoritturer for hele familien:

1. Topptur til Skeikampen

En populær og lett tilgjengelig fjelltur til toppen av Skeikampen, som byr på en fantastisk utsikt over fjellheimen og Peer Gynt Vegen, Jotunheimen og Dovrefjell, samt golfbanen og området rundt Skeikampen. Turen er bratt men relativt lett å gå og byr på fantastisk utsikt. Steinhytta på toppen er åpen så dere kan gå inn om det blåser og er surt.

2. Seterrunden

En fin, barnevennlig tur på grusveg i variert terreng og naturskjønne omgivelser. Turen starter ved Velkomstsenteret og tar deg vestover langs Peer Gyntvegen i stigende terreng. Sving høyre mot Fjellkirka og følg Myresetervegen gjennom alpinanlegget over til Torsdalsvegen. Hold høyre på Torsdalsvegen og gå rett fram gjennom grinda ved Skei Seter. Sving høyre når du kommer ned til driving range og følg denne tilbake til start. Ruta er fin begge veier, men det letteste er å gå runden med sola beskrevet over.

Mannlig golfspiller på Skeikampen

Skei Golf

Velkommen til Nordens høyest beliggende 18-hulls golfbane, hele 854 meter over havet. Banens eminente greenkeeper, Knut Erik Hagen, sørger for optimale forhold gjennom hele sesongen i nært samarbeid med styret og daglig leder.

Baneåpning er som hovedregel første helg i juni, og stengning for vinteren er rundt 10. oktober. Skei Golfklubb er kjent for sitt uhøytidelige og gode miljø. Gjestespillere og nye medlemmer er hjertelig velkomne!

Tre barn som bader i et vann på Skeikampen

Badeplasser

Det finnes mange idylliske badeplasser med muligheter for grilling og lek langs tur- og sykkelrutene på Skeikampen.

Ved Paradis bader du i en kulp i elva, og det kan bli god temperatur på vannet. Området har benker og grillplasser tilgjengelig, og er veldig barnevennlig. Veslesætervatnet er et større vann i ormådet, også med sitteplasser og bålplasser utplassert. Odden nedenfor Austlid Fjellstue er en perle, og vannet blir ofte ekstra varmt i denne delen.

Rausjøen er et regulert vann, med to kjente badesteder tilknyttet vannet. Gruva kombinerer fin sand og høye steiner for stuping og hopping. Har morgensol, gapahuk og bålplass. Demningen tilbyr fine, barnevennlige badeplasser med både sitte- og bålplasser, og området er ganske langgrunt.

To personer som fisker i et vann på Skeikampen

Fiskevann

Skeikampen byr på variert fjellfiske med mange gode fiskevann og elver på fjellet. Det er ikke uvanlig å fiske opp gjedder over 10 kg, eller ørret og røye over to kilo. Fiskevannene er idyllisk og lett tilgjengelig til ved Peer Gyntveien og Veslesetervegen. Her finner du fjellro og fine barnevennlige teltplasser for et ekte fiskeeventyr.

Se også: Våre forslag til fiskesteder på skeikampen.no.

En far med to gutter som padler i en innsjø på Skeikampen

Padling

En padletur kan være den perfekte familieaktiviteten i sommer, og på Skeikampen er det mange vann som egner seg godt som en idyllisk og fin måte å utforske områdets natur på.

Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til spennende og nye naturområder, og det uten å måtte gå langt eller bære tungt. På Thon Austlid Fjellstue kan du leie kano hele sommeren.

Et bilde av Hunderfossen og omgivelsene rundt

Spennende familieaktiviteter nær Skeikampen

Hunderfossen Eventyrpark

Familieparken Hunderfossen er kjent som Hele Norges Eventyrpark, og er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter og aktiviteter for hele familien. En av de nyeste attraksjonene i parken er Il Tempo Extra Gigante.

Kombiner turen til Skeikampen med fantastiske Hunderfossen Familiepark. Opplevelsesparken er kun 35 minutter med bil fra Skeikampen, ved E6 og Dovrebanen like nord for Lillehammer sentrum.

Jettegrytene i Helvete

Jettegrytene i Helvete er noe av det villeste du kan oppleve i norsk natur. Her kan du se hvordan naturkreftene har arbeidet og formet selve grunnfjellet. Jettegrytene ble dannet på slutten av siste istid ved at vann og stein fra issmeltingen roterte i fjellet og lagde store jettegryten, flere over 40 meter dype og 20-30 meter brede. På Dalbakken Fjellgard kan barn og voksne få nærkontakt med våre mange husdyrarter. I nærområdet til Helvete er det rik flora.

Tre personer på ridetur i skogen

Rideturer i fjellet

Dalseter har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør. Nå tilbys det ridning på sommeren fra slutten av juni til midten av august - da Åsli Ridesenter er der med sine hester.

Lilleputthammer Familiepark

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Kjelke- og bobkjøring i Lillehammer

Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. På vinteren kan du velge mellom bobraft, taxibob og skeleton, og på sommeren kan du oppleve en fartsfylt tur med hjulbob. Bob- og akebanen ligger ved Hunderfossen, 15 km nord for Lillehammer sentrum.

  • Vinteraktiviteter

Vinteraktiviteter

Legg vinterferien, påskeferien eller en helg vanlig vinterhelg til naturskjønne og snøsikre Skeikampen. Her finnes det mange både barnevennlige og mer krevende langrennsløyper, og Skeikampen Alpinsenter har bakker som passer til alle ferdighetsnivåer.

Alpint for store og små

Skeikampen Alpinanlegget åpner i november, og har 21 nedfarter og 11 heiser. Enten du står på alpint eller snowboard - akkurat har begynt eller vil utfordre deg selv - så finner du en løype som passer for deg.

Anlegget har et eget alpinområde for barn, hvor dere helt gratis, i trygge og gøyale omgivelser, kan lære de minste gleden ved skikjøring. I bakken finner du også en spennende og morsom park med mange ulike elementer og hopp. Ønsker du en gjennomgang med en av våre dyktige instruktører finnes det både skiskole for barn og privatundervisning for alle aldere.

Det tilbys utleie av et bredt utvalg av utstyr. Man kan leie komplette utstyrspakker innen alpint, snowboard, telemark og langrenn.

Skeikampen-vinter-langrenn-familietur2.jpg

Langrennsløyper i vakre omgivelser

Velkommen til skiføre fra oktober til mai. Løypenettet ligger på skillet mellom høyfjellet og skogen, noe som gir stor grad av variasjon i terrenget. Alle skiløyper er preparert og merket, og det finnes mange alternativer til både korte og lange skiturer. Under finner du noen av våre favorittløyper.

Panoramaløypa: 8 eller 11km

Opplev Skeikampens vakreste finværsløype! Her har du oversikt over hele fjellområdet med Rondane, Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark som bakteppe. Ta heisen til toppen og gå en lett tur i høyfjellet og kom hjem med smilende unger. 

Peer Gynt-løypa: 13,9km

Skeikampens hovedløype som åpner først og stenger sist. Løypa starter fra Skeikampen og går til Fagerhøi langs Peer Gynt vegen - perfekt som mål for en kaffekopp og noe å bite i. Turen gir god utsikt mot både Rondane og Jotunheimen med alpint landskap.

Gammelsetra - Bjørgarunden: 29km

Turen rundt gammelseterrunden og bjørga er en variert og god løype i skogsterreng og en favoritt blant de som trener mye. Løypa er meget kupert uten de lengste bakkene og lite følsom for ruskevær.

Se flere turforslag på skeikampen.no

Barn med akebrett

Akebakker og kjelkekjøring

Kjør full fart ned alpinanlegget etter stengetid. Vi finner frem våre spesiallagde kjelker for å oppnå høyest mulig fart ned bakken. Vi tar Aidon-heisen opp.

For mer informasjon ta kontakt med Skeikampen Opplevelser på 954 23 408 eller .

Kurs i kiting på Skeikampen

Skeikampen byr på bra vindforhold og store høyfjellsområder over tregrensa. I samarbeid med Norges beste kiteinstruktører i Kiteskolen holdes det kurs på Skeikampen. Bestill kitekurs her.

Skeikampen-vinter-pause.jpg

Senk skuldrene på hotellet eller hytta

På Skeikampen har vi et høyfjellshotell, to leilighetskomplekser og rom med selhushold, samt moderne leiligheter og hytter sentralt på Skeikampen. Det betyr at du har full fleksibilitet på hvordan du ønsker og bo og hvilke tjenester du ønsker å betale for.

Alt ligger i naturskjønne omgivelser med aktiviteter og turløyper i umiddelbar nærhet. Skiheisen ligger kun 300 meter fra hotellet. Vi har et antall ulike pakketilbud for deg som ønsker overnatting og en dag i bakken, med eller uten måltider inkludert.

  • Gruppeaktiviteter

Gruppeaktiviteter

Kurs i stisykling

Lyst til å prøve dere på stisykling mens dere er på Skeikampen? Med sine smale sauetråkk og flotte høyfjellsstier er Skeikampen en drømmedestinasjon for sykkelentusiaster – enten du er nybegynner eller mer erfaren. Vår samarbeidspartner Powder & dirt tilbyr kurs i stisykling med både vanlig sykkel og EL-sykkel. 

Trenger dere å leie sykkel? Skeikampen Ski & Bike har alt du trenger av sykler og utstyr. Vi anbefaler imidlertid å være tidlig ute. Bestill sykkel og sykkelutstyr her.

Bestill overnatting

Relatert innhold