Gå direkte til innhold
Familie på fjelltur på Skeikampen i sommerhalvåret

Opplev Skeikampen på sommerstid

Skeikampen er et ekte fjelleventyr, og byr på vakker natur og idylliske familieaktiviteter året rundt. Destinasjonen ved Skei i Gausdal er kjent for å ha landets høyest beliggende golfbane, sammen med en mengde sykkelstier, fjellturer, badevann og fiskevann i flotte omgivelser fra vår til høst.

Det var den friske luften og mulighet for mosjon som lokket gjester opp til høyfjellsdestinasjonen på slutten av 1800-tallet. På den tiden lå Norges første turisthotell på høyfjellet plassert nettopp på Skeikampen. Det varierte terrenget på destinasjonen er godt egnet for rekreasjonsturer uansett hvilken form du er i, og under har vi samlet noen av favorittaktivitetene til både besøkende og lokale på sommerhalvåret.

To gutter som sykler oppover en grusvei

Sykkelturer

Skeikampen er kjent som et av Norges beste steder for stisykling i høyfjellet og fin familievennlig tursykling på trivelige seterveier.

Sykkelrutene på Skeikampen byr på varierte terreng, og enten du er helt fersk, eller erfaren, har du et bredt utvalg sykkelruter å velge i. Enten du er interessert i stisyklingsykling på setervegsykkelturer med fjellutsikt eller barnevennlige sykkelstier så har Skeikampen sykkelrutene som passer deg.

Hos oss kan du leie sykler fra Transition, Spawn og Scott. Vi holder åpent hver dag fra 10:00 til 17:00. Kontakt oss på telefon 61 22 08 72, e-post  eller besøk skeikampen.no for mer informasjon.

Familie på fire på fottur i fjellet

Fotturer

Turer i fjellet har vært essensielt for turistene på Skeikampen de siste 140 årene, og her er to av våre favoritturer for hele familien:

1. Topptur til Skeikampen

En populær og lett tilgjengelig fjelltur til toppen av Skeikampen, som byr på en fantastisk utsikt over fjellheimen og Peer Gynt Vegen, Jotunheimen og Dovrefjell, samt golfbanen og området rundt Skeikampen. Turen er bratt men relativt lett å gå og byr på fantastisk utsikt. Steinhytta på toppen er åpen så dere kan gå inn om det blåser og er surt.

2. Seterrunden

En fin, barnevennlig tur på grusveg i variert terreng og naturskjønne omgivelser. Turen starter ved Velkomstsenteret og tar deg vestover langs Peer Gyntvegen i stigende terreng. Sving høyre mot Fjellkirka og følg Myresetervegen gjennom alpinanlegget over til Torsdalsvegen. Hold høyre på Torsdalsvegen og gå rett fram gjennom grinda ved Skei Seter. Sving høyre når du kommer ned til driving range og følg denne tilbake til start. Ruta er fin begge veier, men det letteste er å gå runden med sola beskrevet over.

Se alle våre ruteforslag på skeikampen.no.

Mannlig golfspiller på Skeikampen

Skei Golf

Velkommen til Nordens høyest beliggende 18-hulls golfbane, hele 854 meter over havet. Banens eminente greenkeeper, Knut Erik Hagen, sørger for optimale forhold gjennom hele sesongen i nært samarbeid med styret og daglig leder.

Baneåpning er som hovedregel første helg i juni, og stengning for vinteren er rundt 10. oktober. Skei Golfklubb fyller 25 år i 2020 og er kjent for sitt uhøytidelige og gode miljø. Gjestespillere og nye medlemmer er hjertelig velkomne!

Tre barn som bader i et vann på Skeikampen

Badeplasser

Det finnes mange idylliske badeplasser med muligheter for grilling og lek langs tur- og sykkelrutene på Skeikampen.

Ved Paradis bader du i en kulp i elva, og det kan bli god temperatur på vannet. Området har benker og grillplasser tilgjengelig, og er veldig barnevennlig. Veslesætervatnet er et større vann i ormådet, også med sitteplasser og bålplasser utplassert. Odden nedenfor Austlid Fjellstue er en perle, og vannet blir ofte ekstra varmt i denne delen.

Rausjøen er et regulert vann, med to kjente badesteder tilknyttet vannet. Gruva kombinerer fin sand og høye steiner for stuping og hopping. Har morgensol, gapahuk og bålplass. Demningen tilbyr fine, barnevennlige badeplasser med både sitte- og bålplasser, og området er ganske langgrunt.

To personer som fisker i et vann på Skeikampen

Fiskevann

Skeikampen byr på variert fjellfiske med mange gode fiskevann og elver på fjellet. Det er ikke uvanlig å fiske opp gjedder over 10 kg, eller ørret og røye over to kilo. Fiskevannene er idyllisk og lett tilgjengelig til ved Peer Gyntveien og Veslesetervegen. Her finner du fjellro og fine barnevennlige teltplasser for et ekte fiskeeventyr.

Se våre forslag til fiskesteder på skeikampen.no.

En far med to gutter som padler i en innsjø på Skeikampen

Padling

En padletur kan være den perfekte familieaktiviteten i sommer, og på Skeikampen er det mange vann som egner seg godt som en idyllisk og fin måte å utforske områdets natur på.

Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til spennende og nye naturområder, og det uten å måtte gå langt eller bære tungt. På Thon Austlid Fjellstue kan du leie kano hele sommeren.

Et bilde av Hunderfossen og omgivelsene rundt

Spennende familieaktiviteter nær Skeikampen

Hunderfossen Eventyrpark

Familieparken Hunderfossen er kjent som Hele Norges Eventyrpark, og er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter og aktiviteter for hele familien. En av de nyeste attraksjonene i parken er Il Tempo Extra Gigante.

Kombiner turen til Skeikampen med fantastiske Hunderfossen Familiepark. Opplevelsesparken er kun 35 minutter med bil fra Skeikampen, ved E6 og Dovrebanen like nord for Lillehammer sentrum.

Jettegrytene i Helvete

Jettegrytene i Helvete er noe av det villeste du kan oppleve i norsk natur. Her kan du se hvordan naturkreftene har arbeidet og formet selve grunnfjellet. Jettegrytene ble dannet på slutten av siste istid ved at vann og stein fra issmeltingen roterte i fjellet og lagde store jettegryten, flere over 40 meter dype og 20-30 meter brede. På Dalbakken Fjellgard kan barn og voksne få nærkontakt med våre mange husdyrarter. I nærområdet til Helvete er det rik flora.

Tre personer på ridetur i skogen

Rideturer i fjellet

Dalseter har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør. Nå tilbys det ridning på sommeren fra slutten av juni til midten av august - da Åsli Ridesenter er der med sine hester.

Lilleputthammer Familiepark

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Kjelke- og bobkjøring i Lillehammer

Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. På vinteren kan du velge mellom bobraft, taxibob og skeleton, og på sommeren kan du oppleve en fartsfylt tur med hjulbob. Bob- og akebanen ligger ved Hunderfossen, 15 km nord for Lillehammer sentrum.

... og mulighetene fortsetter:

Utover dette byr nærområdet rundt Skeikampen også på aktiviteter som rafting i Sjoa, Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo, Peer Gynt-vegen, Norges Olympisk Museum og Norsk vegmuseum, så her står opplevelsene i kø for deg og dine.

Les også: Kommende arrangementer på og rundt Skeikampen

Bestill overnatting

Relatert innhold