Gå direkte til innhold

Thon Hotels

Nordlyset lokker turistene hit

Nord-Norge er ikke bare spektakulært om sommeren. Om vinteren ser man det fantastiske nordlyset, og turister fra hele verden strømmer til for å se på lysspillet på himmelen.

Allerede fra august reiser turister til Lofoten for å se det vakre naturfenomenet.

– Vi har hatt en økning hvert år av turister som kommer hit om vinteren. Nordlyset begynner i slutten av august og varer frem til april. Så lenge det er mørkt kan du se nordlyset. Det kommer turister fra mange ulike land, blant annet Tyskland, Japan, Kina, Sveits, Italia, Frankrike og Australia, forteller turistinformasjonen i Svolvær.

Men det er ikke bare i Lofoten at nordlyset er vakkert. Tromsø, Bodø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Hammerfest og Kautokeino er også steder man kan se nordlyset om vinteren.

 
 
 

Thon Hotels har også et hotell som heter Thon Hotel Nordlys i Bodø. Her er gjesterommene tapetsert med bilder av nordlyset og man kan se nordlyset fra hotellrommet.

– Om høsten og om vinteren kan man se nordlyset danse på himmelen over Bodø og det er mange som blir overrasket over at de kan se det fra hotellrommet sitt. Thon Hotel Nordlys ligger jo helt nede på kaia med en nydelig utsikt over havet. Det er også veldig populært å dra på nordlysturer utenfor byen hvor man kan se nordlyset enda sterkere.

Om det skulle være overskyet og man går glipp av underet, så har alle våre gjesterom Nordlys-tapet. Disse får vi svært mye oppmerksomhet for og er, på mange måter, blitt vårt kjennetegn, sier hotelldirektør ved Thon Hotel Nordlys, Kine Willumsen.

Bestill overnatting