Gå direkte til innhold

Thon Hotels

MATGLEDE PÅ HØYT NIVÅ

Den gjeve tittelen "Norges beste frokost" blir utdelt i oktober. Blant 7 finalister som er videre i konkurransen, finner man 3 Thon-hoteller i finalerunden.

Konkurransen «Twinings Best Breakfast» kårer Norges beste frokost for 14.ende år på rad. Her vurderer kokker, sommerlierer og en uavhengig jury frokosten på mer enn 400 hoteller i Norge.

Aldri før har så mange Thon-hoteller vært på frokosttoppen. I første innledende runde ble hele 11 Thon-hoteller tatt med videre som både fylkesvinnere og semifinalister. Nå har konkurransen tilspisset seg, og finalistene er offentliggjort. Vi stiller med Thon Hotel Stavanger, Thon Hotel Rosenkrantz Bergen og Thon Hotel Lofoten i kampen om å være landets beste på frokost.

Mer enn et måltid som metter magen, og gir energi for dagen

I Thon Hotels setter vi frokosten og matopplevelsen høyt. En hotellfrokost kan være et sosialt møtepunkt, så vel som et sted hvor du kan nyte ro, egentid og god mat. Hos oss skal du få den beste starten på dagen, med mat og en atomosfære som setter en høy standard for dagens videre løp.

Les mer om frokosten hos årets Thon-finalister: 

Thon Hotel Stavanger

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Thon Hotel Lofoten

Thon Hotel Stavanger

Det er første gang Thon Hotel Stavanger utvalgt i den prestisjetunge konkurransen, og hotelldirektør Olle Aulin roser alle involverte ansatte for utmerkelsen.

 - Her bidrar alle til en gjennomgående høy standard på frokosten, fra dørene åpner til serveringen er over, sier hotelldirektøren.

På hotellet vektlegges det «lille ekstra» som skal til for at hver gjest får en ordentlig god start på dagen. Opplevelsen skal alltid være en rikholdig og innbydende frokost,  uansett når du ankommer frokostsalen.

Dagens første måltid byr på god mat for alle smaksløker og kostholdsbehov. Her finner du dine klassiske frokostfavoritter, sunt og søtt, spennende lokalmat, samt en imponerende seksjon med allergenvennlig mat. Som eksempel på sistnevnte, trekker Aulin frem deres hjemmelagde, glutenfrie brød - et kjærkomment og velsmakende tilskudd på buffeten.

 

Det du ønsker å drikke tas på bestilling og serveres til bordet av hotellets dyktige servitører. I denne anledning slår servitørene gjerne av en prat med deg som gjest.

- Vi er nysgjerrige på hvordan oppholdet oppleves, og hvordan dagen har vært. Jeg tror dette oppfattes som sjeldent, og vi merker at gjestene setter enormt stor pris på å bli sett, sier Aulin.

Som gjest på hotellet, kan du også glede deg til den inkluderte kveldsmaten som serveres i hotellets lounge. Her kan du  vente deg en varm hovedrett i tråd med tradisjonsrik husmannskost, salat, brød og gode pålegg. Du kan også avslutte dagen i loungen på avslappende vis, med en kopp te eller kaffe.

 
 

THON HOTEL ROSENKRANTZ BERGEN

Hotelldirektør ved Thon Hotel Rosenkrantz Bergen, Katharina Hanson, gleder seg ydmykt over at hotellet i år igjen er med videre i konkurransen. 

Her hviles det ikke på laurbærbladene. For å fortsette å være på topp, understreker Hanson viktigheten av en kontinuitet i utviklingen av frokostutvalget. Til daglig finpusses detaljene, for å kunne presentere det hele med det «lille ekstra».

– Frokosten skal være selve høydepunktet under oppholdet hos oss. Her skal estetikk, kvalitet, gode smaker og en følelse av genuin service, danne grunnlaget for en uforglemmelig reise i matopplevelser.

 

På frokosten finnes et utvalg for alle. Her er det valgmuligheter for de som er bevisste på kosthold, og for de som ønsker å kose seg litt ekstra. Dette synliggjøres på blant annet frokostens bugnende dessertbord, hvor søte fristelser og sunnere alternativer står side om side.

Frokosten har et stort utvalg av lokale leverandører, og råvarene på buffeten varierer ut ifra sesong. Det meste som serveres er hjemmelaget og produsert av kokkene.

- Kokkene lager omelett på bestilling, og befinner seg også ofte ute i spisesalen. Her byr de på «dagens fristelse», til stor glede for hotellets gjester, avslutter Hanson.

 
 

Thon Hotel Loften

I 2016 ble frokosten på Thon Hotel Lofoten i Svolvær kåret til Norges beste frokost. I 2017 kom hotellet på 2. plass, og i år er de igjen med i finalerunden.

Hotelldirektør Erik Taraldsen uttrykker stor stolhet over at hotellet i innledende runde ble kåret til fylkesvinner i Nordland, og er vel så glad for at de nå er med videre i finalerunden i år.

- Frokosten er viktig for gjestene våre, og vi ønsker å gi de som bor hos oss en fantastisk start på dagen, sier Taraldsen.

På Thon Hotel Lofoten serveres en frokost som skal tilfredsstille alle frokostønsker og kostholdsbehov. Hotellet følger lokale og internasjonale trender innen mat og drikke, og frokosten er alltid i bevegelse når det gjelder utvikling.

- Vi går detaljert gjennom hele frokosten og frokostopplevelsen flere ganger i året. Da «snur vi på hver stein», for å finne ut hvordan vi kan gjøre frokosten enda bedre for gjestene, sier Taraldsen.

Se videoen nedenfor, og få en liten smakebit av frokostopplevelsen på Thon Hotel Lofoten.

På spørsmålet om hva gjestene setter størst pris på, forteller hotelldirektøren at gjestene gleder seg over det store utvalget av økologisk mat og lokale spesialiteter. Her finnes råvarer fra gårder og leverandører som finnes «rett rundt hjørnet». 

Enda et stort pluss ifølge gjestene er at svært mange av produktene er hjemmelaget. Syltetøy, sild, ulike retter på varmmatbuffeten, knekkebrød, kaker, kjeks og kanelsnurrer er laget fra bunnen, med kjærlighet.

Etter å funnet det du ønsker å spise til frokost, kan du senke skuldrene i den behagelige atmosfæren i spisesalen. Her spilles levende og vakker musikk av en profesjonell pianist, mens de frokostansvarlige sørger for at du har alt du trenger. Kaffe sjenkes ved bordet, og de ansatte slår gjerne av en prat.  

Den kaffetørste kan drikke kaffe av internasjonal og lokal vri. I frokostsalen finner man nemlig en egen barista som serverer kaffe fra Brasil og Kenya, som han selv brenner i Svolvær. For den som foretrekker te, finnes et stort utvalg te-sorter. For å stille søtsuget finnes det alskens godsaker, blant annet «ekte» italiensk is – laget i Lofoten.

 
 
 

Bestill overnatting

Bestill på våre nettsider for garantert best pris. Frokost er selvfølgelig alltid inkludert i oppholdet.