Gå direkte til innhold

Majones: Vanlig eller vegansk

Nå skal vi snakke om majones, og hvor utrolig enkelt det er å lage hjemme. Med majones har du også en perfekt base for andre dressinger. Enten du vil lage med egg eller en vegansk versjon så lærer Filip deg triksene du må vite.

 
 

Ingredienser

  • 1 helt egg, 1 eggeplomme, 1 eggehvite eller 40 g kikertvann
  • 1 toppet ts sennep
  • 1 flat ts salt
  • 1 ss sitronjuice
  • 3-4 dl nøytral olje

Fremgangsmåte

  1. Ha basen du velger sammen med alt utenom oljen i en passe bred beholder med litt dybde, slik at du kan bruke stavmikseren.
  2. Hell oljen over det hele, og sett i stavmikseren.
  3. Start, la det blande seg og løft forsiktig på stavmikseren slik at oljen på toppen også blir blandet inn.
  4. Rør sammen til slutt med en slikkepott, og smak til.
 
 
 

Flere oppskrifter

Relatert innhold