Gå direkte til innhold

Sunn og god søtpotetvaffel

Vaffelen har hatt en sterk tradisjon i Norge i mange år. Her viser en av våre kokker, Filip Bendi, deg hvordan den kan få en ny vri. En litt sunnere søtpotetvaffel – perfekt til både frokost, lunsj og middag.

 
 

Ingredienser

  • 200 g kokosmelk
  • 30 g nøytral olje
  • 30 g honning
  • 120 g hvetemel
  • 30 g rugmel
  • 30 g havremel
  • 8 g bakepulver
  • 1 flat ts salt
  • 130 g søtpotet
 

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpoteten, og kutt den i terninger. Bak i ovnen på 160 grader i 20-30 minutter, eller til bitene er myke.
  2. I mellomtiden veier du opp alle de andre ingrediensene.
  3. Når søtpoteten er ferdig bakt, ha den sammen med det andre. Kjør det i blenderen til alt er blandet sammen. Det går helt fint om det er noen små, synlige klumper med søtpotet.
  4. La røren hvile i minst 15 minutter før du begynner å steke vaflene. Røren kan fint stå noen dager i kjøleskapet.
 
 

Flere oppskrifter

Relatert innhold