Gå direkte til innhold
Kokker i arbeid på Brasserie Paleo

Fra Oslos lokale hemmelighet til skandinavisk suksess

Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo har på kort tid blitt en suksess. Restauranten brukes i stor grad av gjester som ikke bor på hotellet – 96 % av gjestene er Oslo-folk som er innom for et godt måltid i de lekre omgivelsene.

– Nordmenns forventninger til hotellrestauranter er lave, derfor blir mange veldig positivt overrasket over maten hos oss, sier Jeanette Solheim som jobber som Food and Beverage manager ved Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo.

Kjøkkensjef Andreas Andersson og tidligere Food and Beverage manager Ola Larsson ble hentet inn av Thon Hotels for å utvikle Paleo-konseptet.  Det nye spisestedet åpnet dørene oktober 2014.  Knappe to år senere ble de nevnt som eneste hotellrestaurant i White Guide Nordic - Skandinavias største restaurantguide. Paleo ble også anbefalt i Guide Michelin.

- Vi ble kjempeglade og overrasket over Paleos plassering i White Guide Nordic i 2016. Vi er selvfølgelig svært glade for at det arbeidet vi gjør hver eneste dag ble anerkjent av en så stor og viktig aktør, sier Solheim.

Jeanette Solheim
Jeanette Solheim som jobber som Food and Beverage manager ved Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo

Oslos beste frokost

Høsten 2016 kom nok en seier for Brasserie Paleo. Da vant de førsteplassen i konkurransen om Oslos beste frokost, og de kapret andreplassen i Twinings-konkurransen om å servere Norges beste hotellfrokost.  

I år igjen er hotellet blitt kåret til å servere Oslos beste frokost.

På frokostbuffeten serveres økologisk og kortreist mat.  Den inneholder alt fra hjemmelaget kjøttpålegg og sprøstekt bacon til nybakte surdeigsrundstykker, vafler og muffins, samt ferskpresset frukt-smoothies og honning fra Slottsparken.

– Våre dyktige frokostkokker konkurrerer om å skjemme bort gjestene. Det er hyggelig å jobbe i et miljø der kreativiteten kommer fra de ansatte, sier Solheim.

Les også: Oslos beste frokost