Gå direkte til innhold

Fotballag vant drømmedag

Skedsmo Tiur Jenter 2006 jubler over å ha vunnet hovedpremien i konkurransen til Norges Fotballforbund og Thon Hotels.

Hovedpremien var cupfinalebilletter, hotellovernatting på Thon Hotels og trening med en landslagstrener.

— Jeg så konkurransen på Facebook og tenkte: «Dette må vi være med på». Vi ble alle veldig glade da vi fikk vite at vi hadde vunnet, sier hovedtrener Tommy Hognes-Olsen.

Treningsgleden stor

Fotballaget trener tre ganger i uka og spiller kamper i helgene. De dekker inn turer ved hjelp av dugnader, kakelotterier, kiosksalg under «Åpen brannstasjon» på Lørenskog og ved kortsalg.

— Jentene er veldig flinke til å spille fotball. Det er godt miljø i laget og det er veldig bra sosialt. Når vi reiser på fotballcuper, så får de ikke ha med seg mobilen. Det synes jentene og foreldrene er en grei regel. Da må de heller snakke sammen, gjøre ting sammen og være i nuet, sier Tommy.

Det er stort oppmøte på trening, ca. 90 % dukker opp.

—De er dedikerte sosiale jenter som er glad i å skravle og stort sett er de veldig treningsvillige, skryter Tommy.

Drømmepremien

Cupfinalekampen på Ullevål stadion 3. desember ble en drømmedag for laget.

— Alle synes det var gøy på cupfinalen. Lagbildet vårt ble vist på storskjerm under kampen. Det syntes de var stas. De koste seg veldig; fulgte med på kampen og spiste popcorn og pølser. Vi fikk veldig bra plasser, forteller Tommy.

Det treneren gleder seg mest til er at Norges Fotballforbund stiller en landslagstrener til rådighet som skal trene jentene en kveld.

— Det blir kult å se hvordan en landslagstrener kommer til å trene så små jenter, og hva slags trening som vil bli gitt. Det er stort nivåforskjell på laget da noen begynte i fjor, mens andre har spilt siden 1. klasse. De mest ivrige har jo trent 3-4 ganger i uka i et par år nå. Vi voksne håper nok på å få noen tips til treningen av en profesjonell også, avslutter Tommy.