Gå direkte til innhold

Fem tips til en vellykket konferanse

Fem enkle ting kan skille et bra og et dårlig arrangement. Her er våre beste tips til å holde et seminar dine ansatte sent vil glemme.

Konferanser for alle anledninger på Thon Hotels
DIN BEDRIFT PÅ AGENDAEN: En konferansevert er en person på hotellet som sørger for at arrangementet ditt blir vellykket og at alt går som planlagt. Slik kan du slappe med dine ansatte og få fullt utbytte av konferansen.

Effektive møter holdes ved å sette en konkret agenda med tidsbegrensninger, og det samme gjelder konferanser, events og kick-offs. For å hindre at tiden sklir ut eller at man bruker for mye tid på én foredragsholder, kan det være lurt å sette opp en spesifikk agenda med tid som skal brukes på hvert foredrag eller aktivitet.

Én person bør også ha som oppgave å holde tidsskjemaet slik at tidsbegrensningene overholdes.

Om man føler at man har ekstra informasjon som man ikke fikk tid til å formidle, så kan dette mailes i etterkant eller tas ved senere anledninger under konferansen. Det er viktig å ikke gi for mye informasjon på én dag – hvilket bringer oss til neste tips.

Wraps er populær mat blant konferansegjester
IT'S A WRAP: - Det er veldig populært med wraps på konferanser, sier direktør ved Thon Hotel Vika i Oslo.

2. Ha nok pausemat og drikke

For å holde energien og motivasjonen til deltagerne oppe, så er det viktig å ha drikke og pausemat lett tilgjengelig. Det kan være lurt å legge inn mange korte pauser i løpet av dagen, og sette frem frukt, mat, kaffe, te og mineralvann til dine ansatte. Slik holdes blodsukkeret oppe og hjernen klarer å være fokusert gjennom dagen.

- Det er veldig populært med wraps på dagen, ellers så er lunsjbuffeten dagens høydepunkt for mange under en konferanse, forteller Siri Tunold som er hotelldirektør ved Thon Hotel Vika i Oslo. En smakfull lunsj og middag er også noe som bør prioriteres. Lokale spesialiteter og god mat er noe som kan sette prikken over i-en under en konferanse. Matglede står også sentralt i det sosiale ved å holde et kick-off.

- Mat er det viktigste virkemiddelet vi har for å levere en vellykket konferanse, forteller hotelldirektør Erik Taraldsen ved Thon Hotel Lofoten.

Julebord, kick-off eller konferanse - planlegg noe sosialt på kvelden.
KLART FOR FEST: Enten du arrangerer kick-off, konferanse eller et stort møte, så er det hyggelig med en god middag og sosiale aktiviteter på kvelden.

3. Fokus på det sosiale

Avhengig av budsjett og mål med arrangementet, så kan en sosial aktivitet gjøre en konferanse til noe helt spesielt.

- Her er det veldig populært med teambuildingsoppgaver eller aktiviteter hvor gjestene må røre seg. På en konferanse sitter man mye i ro og da er ofte fokuset å aktivisere folk fysisk når de skal finne på noe utenom det faglige. Vi har hatt rebusløp, trimøkter ute, gruppearbeid ute og konkurranser av forskjellig slag. Så er det klart en del som har vinsmaking eller ølsmaking også, sier kongressjef Camilla Aasen ved Thon Hotel Oslo Airport.

Når folk blir bedre kjent og bygger relasjoner, så fører dette igjen til fornøyde medarbeidere som yter mer når de kommer tilbake til kontoret.

- Konferansegjester setter ekstra pris på det sosiale som skjer på kveldstid. Middag med god vin eller en drink i baren. Men vi arrangerer også ofte spesielle sosiale aktiviteter. Alex Rosén har blant annet vært hos oss og spritet opp konferanser. Vi har også arrangert skattejakt i Oslo sentrum, forteller Tunold.

Thon Congress Gardermoen er perfekt for store konferanser
PLASS TIL MANGE: Thon Hotel Oslo Airport med Thon Congress Gardermoen har plass til opptil 3410 deltagere på 5000 kvadratmeter. Her finnes store møterom med helt nytt AV-utstyr, en kongresshall og et nyoppusset restaurant- og barområde. Gardermoen har perfekt beliggenhet i forhold til en konferanse.

4. Beliggenhet

At ansatte lett skal kunne komme seg til konferansen er viktig for å spare tid og for miljøet. Om du finner et konferansesenter som ligger nærme en flyplass eller en toglinje, så har du spart ekstrakostnader på transport også.

- Beliggenheten er alfa og omega. Thon Hotel Opera ligger så sentralt som et hotell kan gjøre i Oslo. Vi har et trafikalt knutepunkt rett utenfor døren hos oss, og det er noe mange firmaer er opptatt av når de skal holde en konferanse, sier Siri Tunold. Med pengene du har spart på transport kan du leie inn ekstra hjelp slik at du selv kan delta for fullt i både det faglige og sosiale.

Les også: Book neste års julebord nå

5. Book en konferansevert

En konferansevert er behjelpelig med rigging og klargjøring av møtelokaler, yter service under konferansen og koordinerer mat, transport og pauser – alt for at du kan lene deg tilbake og være deltager.

- En god konferanse krever planlegging og god kontakt mellom bestiller og vår arrangementskoordinator. En konferansevert er til stede, rydder og ordner ting som gjestene ikke vet de trenger en gang. En konferansevert hos oss sørger for at alt går smidig og uten forstyrrelser, sier Tunold.

Les også:

Her kan du reise på konferanse i Norge
Konferanser for alle anledninger
Møterom i Oslo for mindre grupper
Store konferanser trenger stor plass
Vi serverer Norges beste frokost