Liten jente med moren ser begeistret utover et fargerikt blomsterbed i Brussel

På ferie med barn i Brussel

Brussel er en spennende hovedstad med mye å se og gjøre for barnefamilier. I denne byen finnes egne museer for sjokolade, dinosaurer og tegneserier.

Belgia er kjent for sin fantastiske mat og i Brussel finnes mange restauranter, markeder og mathaller. Voksne kan smake blåskjell, snegler og østers, mens barna kan kose seg med både pommes frittes og belgiske vafler. På annethvert gatehjørne finnes også butikker som selger sjokolade og konfekt.

Thon Hotels har fem hoteller og tre leilighetshotell i Brussel. Les mer om disse nederst i artikkelen.

Vi begynner først med våre beste tips til ting å gjøre og steder å besøke.

Belgisk sjokolade

Museum of Cocoa and Chocolate

De fleste barn elsker sjokolade og da er Belgia et perfekt reisemål. Landet er kjent for sin fantastiske sjokolade og i hovedstaden er det et lite sjokolademuseum, Museum of Cocoa and Chocolate. Museet ligger rett ved den berømte Grand-Place-plassen og her kan du lære om sjokoladens og kakaoens historie. Her kan du også se sjokolade bli laget og få smaksprøver. Det er også mange sjokoladebutikker i byen hvor du kan kjøpe sjokolade og spise kjeks som du kan dyppe i en av de mange sjokoladefontenene.

Chocolaterie Zaabar

Om du har lyst til å lage din egen sjokolade, så bør du dra hit. Her får du rikelig med smaksprøver, og du kan se hvordan sjokolade blir laget. Hver lørdag kan du også lage din egen unike konfekt – som du selvfølgelig får ta med deg hjem.

Mini-Europe

Liker barna dine Legoland, så liker de nok Mini-Europe også. Her er hele Europas mest kjente landemerker bygget i miniatyrskala med både lyder og animasjoner. I utendørsparken kan du blant annet se vulkanutbrudd ved Pompeii og høre fire meter høye Big Ben slå.

Océade

Océade er et stort badeland som er åpent året rundt. Her finnes basseng både utendørs og innendørs og Belgias raskeste vannsklie. Her kan du oppleve karibisk stemning og det er også et eget område tilpasset familiens minste med vannleker, fontener og sklier. Man kan kjøpe badetøy her og man kan låne redningsvest gratis. Det er lett å ta metro, tog, buss eller kjøre bil hit. Océade ligger viden siden av Mini-Europe.

Belgian Centre of Comic Strip Art

Visste du at Smurfene er belgiske? Belgia er verdenskjent for sine mange tegneserier. Du finner flotte veggmalerier av landets stolthet rundt i byen eller du kan besøke Belgian Centre of Comic Strip Art. Museet er stedet for alle barn som liker Tintin, Smurfene og Lucky Luke.

Museum of Natural Sciences

Dette museet har den største dinosaursamlingen i Europa. Her finner du Stan, det største og mest komplette skjelettet av T-Rex som er funnet. I tillegg finner hundrevis av andre utstoppede dyr, fossiler, sjeldne steinarter og insektsamlinger. Bor du på Thon Residence Parnasse går du hit på fem minutter.

Autoworld

Har dere ei jente eller gutt i familien som liker biler, så må dere dra hit! Her finner man en stor utstilling av alt fra veteranbiler, sportsbiler til racerbiler. Mer enn 350 biler fra hele verden er under samme tak. Museet ligger i en vakker historisk bygning, og utenfor finner du den spektakulære parken Parc du Cinquantenaire som er verdt et besøk i seg selv.

Bois de la Cambre

Om du er glad i parker, så er også Bois de la Cambre et fint sted å dra. Denne parken ligger i hjertet av Brussel. I helgene er området bilfritt og det er massevis av plass til å sykle, gå tur eller stå på skateboard. Det er en liten innsjø hvor man kan leie båter og om sommeren kan man ta seg en ridetur. De mange iskremutsalgene om sommeren er en klar favoritt.

Barnevennlige hoteller i Brussel

Er man flere enn to personer i familien anbefaler vi at du velger Thon Hotel EU, hvor vi kan tilby romslige Club Rooms og suiter med plass til opp til fire personer. Enkelte av disse rommene har også egen terrasse. Hotellets restaurant tilbyr lunsj i ukedagene og middagsservering alle kvelder. I helgene serveres det frokost helt frem til klokken 12. Husk å smake på honningen som kommer fra hotellets egne bikuber.

Vi har også tre leilighetshoteller som passer for barnefamilier. Et leilighetshotell hos Thon Hotels gir deg en ekte hotellfølelse, men med større plass og et godt utstyrt kjøkken med spiseplass, noe som passer barnefamilier godt.

Thon Residence Florence ligger ved rett ved Avenue Louise hvor du finner luksusbutikker og gode restauranter, samt kort vei til kollektivtransport. De toppmoderne leilighetene har opp til tre separate soverom. Det serveres en bugnende frokostbuffet på nærliggende Thon Hotel Bristol Stephanie. Hvis du ønsker å lage frokost selv tilbys det levering på døra fra det lokale supermarkedet. Voksne kan fritt benytte treningsrommet på Thon Hotel Bristol Stephanie.