Gå direkte til innhold
Berge/Knoff/VisitNorway.com

Dra på vinterferie med barn til Stavanger

Hva med å tilbringe vinterferien i Stavanger eller Sandnes? Vi gir deg noen gode tips for en vellykket tur, både for små og store.

Norsk barnemuseum

Norsk barnemuseum åpnet i 2001 og tok utgangspunkt i Per Inge Torkelsens egen leketøyssamling. Dette er et kulturhistorisk museum om barnekultur og barndomshistorie, og museet har forskjellige aktivitetsutstillinger og lekemiljøer for barn i alle aldre.

Fargegaten

De koselige trehusene i Fargegaten er malt i knallfarger og her finnes et yrende uteliv med kunstutsalg, kaféer og butikker. Gaten ble stengt for biltrafikk høsten 2005 og siden har den blitt en attraksjon i Stavanger. Området ligger i Øvre Holmegate.

Fargegaten
Foto: Martin Håndlykken/VisitNorway.com

Norsk Oljemuseum

Oljemuseet er fullt av flotte aktiviteter og opplevelser for barn og ungdom. Her kan barna leke på plattformen Småtroll, se 3D-kino, skli ned en redningsstrømpe, se modeller av oljeplattformer og lære om Norges oljehistorie. Dette er kanskje mest interessant for barn over seks år.

Barnevennlige hotell i Stavanger

Brostein Kafé

I gamlebyen ligger kaffebaren Brostein Kafé som er et lite og hjemmekoselig sted i en gammel nostalgisk murbygning. Her serveres kaker, smørbrød kaffe og kakao. Adressen er Øvre Strandgate 79.

Brostein Kafé

Vitenfabrikken

For de litt mindre kan vi også anbefale Vitenfabrikken i Sandnes. I skoleferien tilbyr de ulike aktiviteter for barna, men du vil alltid finne morsomme eksperimenter for både små og store. Publikum blir oppfordret til å delta og utforske, og målet er å vekke barns interesse for realfag, teknologi og matematikk.

Jernaldergården

Bli med til jernalderen! Jernaldergåden er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden hvor man kan lære om livet i jernalderen. Når en sitter på saueskinn og kjenner varmen fra ildstedet kan en lett se for seg de menneskene som bodde der for 1500 år siden. Gården ligger ca. 3 km fra Stavanger sentrum.

 
 

Stavanger Svømmestadion Gamlingen

Er du glad i å bade, så er Gamlingen noe for deg. Ved utendørsbassenget finnes det også treningsrom, kafé, tre badstuer, barnebasseng og et 25 meters basseng. Svømmeanlegget ligger ved Mosvangen og er åpent hele året.

Månafossen og friluftsgården Mån

En av Rogalands flotteste fosser, Månafossen, kan du gå til fra Eikeskog. Går du videre en halvtime herfra, så kommer du til friluftsgården Mån. Den gamle fjellgården er restaurert og i kjelleren er det varmestue og en historisk utstilling. I nybygget finnes 30 sengeplasser for de som ønsker å overnatte.

Månafossen
Foto: Stavanger Turisforening

BESTILL DITT NESTE OPPHOLD

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!

Se alle våre hoteller i Stavanger