Gå direkte til innhold
Vinterferie i Oslo - VisitOSLO/Thomas Johannessen

Dra på vinterferie med barn til Oslo

Det er ikke bare sommeren som er fin i Oslo, det er masse aktiviteter og steder å dra om vinteren også. Her er våre beste tips til barnefamilier som besøker hovedstaden i vinterferien.

Skøytebaner i Oslo

Kom i ekte storbystemning ved å gå på skøyter i Spikersuppa som ligger foran Stortinget, eller dra til Majorstua hvor du kan gå på en større bane på Frogner stadion skøytebane. Her kan du også gå på lengdeløpsskøyter ytterst. Begge steder leier ut skøyter.

Korketrekkeren

Akebakken ved Frognerseteren kalles Korketrekkeren og går fra Frognerseteren til Midtstuen. Det er gratis å ake her, og du kan leie trekjelke eller rodel til ca. 100 – 150 kroner om du ikke har eget akebrett. Hvis du vil kjøre flere ganger kan du ta t-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen på 16 minutter.

Korketrekkeren
Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Teknisk Museum

På Teknisk Museum kan barna lære, prøve, leke og oppdage. Her finnes store utstillinger av fly, biler, trikk, tog, sykler og datamaskiner. Her kan barn og voksne lære om teknologi, industri, vitenskap og medisin. Teknisk Museum ligger på Kjelsås i Oslo og det er lett å komme seg hit med offentlig transport.

Barnevennlige hotell i Oslo

Oslo Vinterpark

På Tryvann finner du skianlegg med 18 bakker, 11 heiser og en ny 6-seter stolheis. Her finnes egen skiskole og hele familien kan leie både ski og skiklær. Det er tre serveringssteder i anlegget, og her får du sunn og økologisk mat som hjemmelaget lapskaus, supper, vafler, boller og steinovnsbakt pizza.

Tryvann
Foto: Terje Borud - Visitnorway.com

Bogstad Gård

På Bogstad Gård finner du et museum, men blant barnefamilier så er det Bogstad besøksgård som er mest populært. Her er det hester, kuer, sauer, kaniner og høner. Det er også en kafé og hagen rundt Bogstad Gård er verdt et besøk i seg selv. Her kan barna løpe rundt og man kan gå tur rundt Bogstadvannet. Det er også et eget lekerom på Bogstad Gård for barn.

Disse stedene bør oppleves i Oslo

Guidet vandring for barn: Helter og spøkelser på Akershus festning

Bli med på guidet vandring tilrettelagt for barn der man får høre spennende historier om helter, kamper, rømninger og spøkelser på Akershus festning. 

Akershus Festning
Foto: VisitOSLO/Tord Baklund

Barnekunstmuseet

På Barnekunstmuseet kan du se kunstverk laget av barn fra 180 land. Museets oppgave er å samle, bevare og formidle kunst fra hele verden laget av barn og unge opptil 18 år.

Sjokoladebesøk på Freia

Dra på sjokoladebesøk på Freias opplevelsessenter Freialand og lær om sjokoladens historie. Besøket omfatter omvisning i produksjonslokalene og man får muligheten til å støpe sin egen sjokolade. Det blir selvfølgelig servert sjokolade under hele omvisningen!

Oslo Reptilpark

Oslo reptilpark ligger midt i byen og er et lite og intimt sted hvor man kan se slanger, øgler, skilpadder, krokodille, edderkopper og silkeaper. Det er egne tidspunkter hvor de mater dyrene, og besøkende kan klappe slanger. Det er stengt på mandager.

BESTILL DITT NESTE OPPHOLD

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!

Se alle våre hoteller i Oslo