Gå direkte til innhold

På ferie i Stavanger med barn

Skal du til Stavanger eller Sandnes på familieferie? Vi gir deg noen gode tips for en vellykket tur, både for små og store. Rogaland har mye å tilby barn i alle aldre.

Om sommeren er det mange vakre strender å besøke, blant annet bystranda Badedammen som er en kunstig dam hvor sjøvann pumpes inn. Her finner du en liten sandstrand, toaletter, to brygger, rutsjebane og grill. Ikke langt unna finner du Geoparken (på bildet under) som er en gigantisk lekeplass. Lekeplassen er bygget med elementer fra oljeindustrien og er designet som et fotavtrykk av formasjonen på Troll-feltet i Nordsjøen.

Geoparken i Stavanger, foto: Emile Ashley/Norsk Oljemuseum

 

Rett ved siden av Geoparken ligger Norsk Oljemuseum. Her kan barna leke på plattformen Småtroll, se 3D-kino, skli ned en redningsstrømpe, se modeller av oljeplattformer og lære om Norges oljehistorie. Dette er kanskje mest interessant for barn over seks år. 

For de litt mindre kan vi også anbefale Vitenfabrikken i Sandnes. I skoleferien tilbyr de ulike aktiviteter for barna, men du vil alltid finne morsomme eksperimenter for både små og store. Publikum blir oppfordret til å delta og utforske, og målet er å vekke barns interesse for realfag, teknologi og matematikk.

Norsk barnemuseum åpnet i 2001 og tok utgangspunkt i Per Inge Torkelsens egen leketøyssamling. Dette er et kulturhistorisk museum om barnekultur og barndomshistorie, og museet har forskjellige aktivitetsutstillinger og lekemiljøer for barn i alle aldre.

Ajaxparken er byens nyeste lekeplass og ligger fem minutters gange fra Thon Hotel Maritim i Stavanger. Lekeplassen har en stor hai, tiger og en syv meter høy sjiraff. Alle dyrene er inspirert av Noahs ark.

Kongeparken er den største fornøyelsesparken på Vestlandet, og i 2015 hadde parken mer enn 250.000 besøkende. Kongeparken ligger langs E39 og har attraksjoner som berg-og-dalbane, karuseller, klatrepark, togbane, gokartbane og tiltetårn.

Barnevennlig hotell i Stavanger

Thon Hotels har to hoteller i Stavanger sentrum og ett hotell i Sandnes. Frokost er inkludert i prisen på alle våre hoteller i Norge.

Thon Hotel Sandnes tilbyr vi også leiligheter med opp til to soverom og egen kjøkkenkrok, samt parkering. Hotellet ligger like ved Kvadrat Kjøpesenter og Sandnes sentrum, og kun 15 minutter fra Kongeparken. Gratis kveldsmat tilbys mandag til torsdag.

Splitter nye Thon Hotel Stavanger tilbyr fargerike omgivelser og inkludert i romprisen kan du nyte kveldsmat i hotellets gjestelounge. Dette kan være et godt tilbud for foreldre som ikke ønsker å gå ut av hotellet på kveldstid for å lete etter en barnevennlig restaurant. Det er også mulig med sen utsjekk frem til klokken 18, så ingen grunn til å stresse. Det er ingen familierom på hotellet, men kun dobbeltrom. 15 av hotellrommene er tilpasset bevegelseshemmede.

Thon Hotel Maritim ligger midt i Stavanger sentrum. Hotellet har gode parkeringsmuligheter og forbindelser til kollektiv transport. Her kan vi tilby familierom med plass til inntil 3 personer. På søndager kan du sove lenge, da hotellet tilbyr sen utsjekk frem til klokken 18. Som på alle norske Thon Hotels er det gratis frokost med et stort utvalg varme og kalde retter. Hotellet ligger like ved Geoparken og Oljemuseet. Kommer du med bil, er det bare 30 minutter fra Kongeparken og 15 minutter å kjøre til Sola Strand.