Gå direkte til innhold
Mor og datter slapper av i en sofa på Thon Hotel Opera

På ferie i Oslo med barn

Oslo er ikke bare Norges hovedstad, men også barnas hovedstad. Her er utvalget i aktiviteter stort og det er nok av ting å finne på for barn i alle aldersgrupper.

Barnevennlig hotell i Oslo

Et godt tips når du velger hotell for en familieferie, er å tenke på plassering. Selv om Oslo har et kompakt bysentrum, er aktivitetene spredt ut over hele byen og nærhet til kollektiv transport er derfor viktig. Dessuten er utvalget barnevennlige restauranter størst i sentrum, og du er aldri langt vekk fra en park når du velger å bo midt i byen.

Thon Hotels har, som byens største tilbyder av hotell, flere hoteller som tilbyr større familierom og suiter. Midt i sentrum finner du:

Kommer dere i egen bil, er det ikke noe problem å bo litt utenfor sentrum og ta kollektiv transport inn til sentrum. Vi anbefaler for barnefamilier:

Hotell eller leilighetshotell?

Et leilighetshotell kan være en god løsning for barnefamilier. De er ofte større og med adskilt soverom, noe som gjør at de voksne slipper å sitte i sengen og hviske i mørket etter barna har sovnet. Muligheten til å lage egen mat er også noe barnefamilier ofte setter pris på. På alle våre hoteller i Norge er frokosten inkludert i prisen. Her kan du spise et stort utvalg av både varme og kalde retter, samt det meste du kan ønske deg av pålegg.

Thon Hotel Oslo Panorama ligger i et rolig strøk men med Karl Johans gate bare minutter unna. Flere av rommene har mulighet for oppredning på sovesofa i tillegg til separat soverom, samt kjøkkenkrok. Enkelte av rommene har også ballkong og i de øverste etasjene får du en fantastisk fjordutsikt med på kjøpet.

Thon Hotel Slottsparken er et leilighetshotell i det eksklusive nabolaget rett ved siden av Slottet, men med gangavstand til alt Oslo har å by på. Store leiligheter med inntil to soverom gjør det perfekt for barnefamilier.

Ting å gjøre i Oslo med barn

Det er alltid noe å finne på i Oslo når man reiser med barn. De fleste museene har egne opplegg for barn, det er masse av lekeplasser og parker, et stort kinotilbud og en kort kjøretur utenfor byen finner du Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd.

Astrup Fearnley Museet
BYSTRAND: På Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo er det lekeplass, gressplen og liten badestrand.

Martin Jensen, resepsjonssjef på Thon Hotel Slottsparken deler gjerne sine beste tips:

- Start med en tur til Teknisk Museum på Kjelsås - her kan alle lære, prøve ut, ta på og oppdage! Det venter også mange spennende eksperimenter og installasjonen innen fysikk, kjemi og biologi. Ta så T-banen tilbake til Oslo sentrum og nyt en god lunsj ved Østbanehallen eller i Karl Johans gate før dere avslutter dagen med en gåtur gjennom Vigelandsparken og lek på gressplenen eller lekeplassen "Borgen". I Bogstadveien på vei ned til hotellet kan dere spise middag i den fargerike thairestauranten Yaya’s. Her finner du en unik atmosfære, palmer, eksotiske lys og bambusmøbler. Yaya’s har egen barnemeny og her finner du et lite stykke Thailand – midt i Oslo. 

- En annen god ide er å tilbringe en ettermiddag på Aker Brygge og Tjuvholmen. Start med en omvisning på Astrup Fearnley Museet, så kan barna leke på en av de mange lekeplassene utenfor. Om sommeren er det fontener og rennende vann, samt en liten badestrand, som er toppers for alle små badeløver.

 Hotelldirektør Susanne Petzolds favorittips om vinteren til barnefamilier er akebakken ved Frognerseteren. Korketrekkeren, som den kalles, går fra Frognerseteren til Midtstuen. Bakken er 2000 meter lang og med en fallhøyde på 255 meter kiler det godt i magen! Det er gratis å ake her, men du kan leie kjelke til ca. 100-150 kroner om du ikke har eget akebrett. Hvis du vil kjøre flere ganger kan du ta T-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen på 16 minutter.


På Thon Hotels er barn alltid velkommen, det skulle jo bare mangle.