Gå direkte til innhold

På ferie med barn i Bergen

Planlegger dere en familieferie i Bergen? I så fall er det ingen grunn til å bekymre seg for været. Bergen har nemlig mye å by på - selv om det skulle pøsregne. Vi deler her fem av våre favorittsteder, men det er selvsagt mye annet spennende å finne på for både små og store.

Barnevennlige hoteller i Bergen

Når man reiser med barn kan turen tilbake til hotellet lett virke veldig lang, så derfor er hotellets beliggenhet viktig.

Thon Hotels har tre hoteller i Bergen sentrum og 
 et ved flyplassen. Alle hotellene har familierom med plass til opptil fire personer og frokost er så klart inkludert i prisen på alle Thon-hotellene i Norge. 

Thon Hotel Orion ligger like ved Bergen Brygge. Hotellet er et godt alternativ for de som ønsker en sentral beliggenhet uten å måtte betale for mye. Rommene er praktisk innredet og med mulighet for ekstra oppredning på sovesofa. Hotellfrokost og gratis WiFi er inkludert i prisen.

Thon Hotel Bristol Bergen ligger ved Torgalmenningen og det er kort vei å gå til Bryggen i Bergen og Fisketorget. Hotellet har i tillegg til en bugnende frokostbuffet, direkte tilknytning til Egon Restaurant som har egen barnemeny. De voksne kan også forsyne seg fritt med Nespresso-kaffe i lobbyen. Det er også mulig med sen utsjekk på søndager, så ingen grunn til å stresse tidlig avgårde før hjemreise.

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen ligger i hjertet av Bergen og tilbyr gratis kveldsmat til sine gjester. Dette er perfekt for småbarnsforeldre som ikke ønsker å dra ut om kvelden for å spise. Alle barn får en egen aktivitetsbok på hotellet.

Alle våre hoteller i Bergen har Smart-TV med flere tv-spill integrert. Babysenger kan leies for 100 kroner per natt.

5 ting å gjøre med barn i Bergen

Bergen har masse av aktiviteter som hele familien kan ha glede av. Her er våre lokale favoritter. 

Akvariet i Bergen
Akvariet i Bergen er populært blant barn.

1. Akvariet i Bergen passer for alle aldre. Akvariet har over 60 store akvarium med fisk fra hele verden. I tillegg kan du se pingviner, sjøløver og sel. Ikke gå glipp av showet hvor sjøløvene hopper gjennom ringer og balanserer baller på snuten. De minste som skal slutte å bruke smokk kan levere smokkene hos karpene og få et flott diplom, mens de større kan holde en levende slange i den tropiske avdelingen - hvis de tør. På akvariet finnes også kaféen og brasseriet som heter Biologen Akvariet. De selger også lettere mat som is, brus, kaffe, pølser og yoghurt til å ta med.

2. Fløibanen er en skinnegående kabelbane som tar deg opp til Fløyen. Fløibanen ligger kun 50 meter fra Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Mange foretrekker å sitte bakerst for
å se skinnene og virkelig få følelsen av hvor bratt det er. Utsikten fra toppen
er fantastisk og barna elsker å leke i Trollskogen.  Rett ved lekeplassen, mellom den øvre
Fløibanestasjonen og Fløysletten, finner du Trollskogen. Her finnes
trollfigurer i tre, en Bukkene-Bruse-bro og en morsom hinderløype. Fløibanen er
godt tilrettelagt for barnevogner.

3. Ulriken er det høyeste av de «klassiske» 7 fjell og ligger 643 meter over havet. Ulriken643 er gondolbanen som tar deg opp til toppen. Selve turen tar ca. syv minutter og 15 personer kan fraktes opp samtidig. På toppen finner du turløyper og egen hinderløype for barn. De aller tøffeste kan ta Norges raskeste Zipline på 300 meter. Barn som går Ulriken643 opp eller går turen over Vidden får et Fjelltoppbevis. Om sommeren arrangeres mange aktiviteter som for eksempel ansiktsmaling, bueskyting, lekepark og konkurranser.

4. På AdO arena-svømmehall finnes et hovedbasseng, et opplæringsbasseng, et basseng for småbarn, to rutsjebaner, en varmekulp og badstuer i garderobene. Det er også et eget stupebassenget hvor stupetårnet har høydene ti-meter, 7,5-meter, 5-meter, 3-meter og en 1-meter. AdO arena er perfekt for familier som er glade i å svømme. Dere kan få badebleier i resepsjonen på AdO arena til de minste.  

 5. VilVite-senteret
- På VilVite-senteret kan man lære om teknologi, naturvitenskap og realfag gjennom spennende vitenskapelig arbeid og morsomme eksperimenter som både barn og unge kan delta i. Fokuset er på hav, vær og energi. Her kan både barn og voksne ha det gøy sammen, sier Veronica W. Nortvedt som jobber som konferansesjef ved Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

Bergen har mange aktiviteter som passer for barnefamilier året rundt. Våre dyktige resepsjonister hos Thon Hotels gir deg mer enn gjerne tips til barnevennlige spisesteder og aktiviteter i nærområdet.