Gå direkte til innhold

Fartsfylt teambuilding ved Thon Hotel Oslo Airport

Bryt opp konferansen ved å kaste deg inn i en spektakulær og høyteknologisk verden helt utenom det vanlige.

Bare et steinkast unna det storstilte konferansehotellet Thon Hotel Oslo Airport ved Gardermoen, ligger opplevelsessenteret Modern Activity Center.

– Vi har både VR-simulatorer og digital klatrevegg. Men hovedattraksjonen vår er helt klart innendørs flyging i vindtunnelen vår, sier administrerende leder på senteret, Heidi Martinez.

Ja, du leste riktig.

Nå er det faktisk fullt mulig å legge inn flyging som aktivitet på din neste konferanse på Gardermoen – om enn i en litt annen form enn den som foregår på Oslo Lufthavn, like i nærheten. Modern Activity Center rommer nemlig Skandinavias største vindtunnel, der gjester kan sveve i en vindhastighet på opptil 300 km/t.

Selv om flyge-aktiviteten minner om ekstremsport, foregår dette innenfor kontrollerte og trygge omstendigheter, der hvem som helst kan delta.

– Vi har en nedre aldersgrense på fem år, men den eldste vi har hatt til å fly her var 93 år gammel. Det handler i bunn og grunn om å slappe av og finne balansen i lufta, så denne aktiviteten passer for alle, forteller Martinez.

Det er heller ingen kjedelig affære å stå på utsiden. Den spesialdesignede vindtunnelen er et sylinderformet glassrom midt i lokalet med godt innsyn.

– Jeg vil si det er like gøy å se på som å fly selv.

Uforglemmelig teambuilding

Siden oppstarten i mai 2019 har senteret opplevd stor pågang fra besøkende. Tilbudet egner seg blant annet utmerket som teambuilding. I tillegg til vindtunnel har senteret en egen VR-park og en digital klatrevegg, så her kan kollegaer utfordre hverandre og virkelig få oppleve verdien av samarbeid.

Martinez forteller at klatreveggen er et lavterskeltilbud, men at den i motsetning til de øvrige opplevelsene stiller visse krav til fysikk.

Ved bruk av AR-teknologi gjøres klatreveggen om til en sensorstyrt vegg der deltakerne konkurrerer i å samle flest poeng. VR-parken består av fire simulatorer og VR-briller til alle deltakerne.

– Her kan du teste VR-gokart eller skyte flygende, onde drager mens du snurrer 360 grader rundt i simulatoren, sier Martinez.

Senteret har også en trivelig kafé og bar i samme lokalet, hvor du kan legge inn pauser underveis. Her er det med andre ord enkelt å få til en hyggelig og høyteknologisk aktivitetsdag med leker og konkurranser.

– Det skapes mye god stemning her, og det er generelt mye latter og hyl når det er folk inne i vindtunnelen, bekrefter Martinez.

Perfekt avbrekk for konferansegjester

Resepsjonssjef ved Thon Hotel Oslo Airport, Junaid Zubair Mohammad, tror en tur innom opplevelsessenteret kan være et kjærkomment avbrekk under en konferanse.

– Det kan fort bli lange dager under en konferanse, og da er det godt med noe som kan bryte litt opp, sier han.

Hotellet er et av Norges største konferansehotell med 435 rom, en rekke møterom og en kongresshall med plass til 3500 mennesker. Her er også tilgang til gratis treningsrom, en bugnende frokostbuffé og en à la carte-restaurant av ypperste klasse.

– Service er viktig for oss som jobber her, så vi lover å ta godt vare på deg, uansett om du tilhører en liten ledersamling eller en stor konferanse, sier Zubar Mohammad.