Gå direkte til innhold

Thon Hotels

Byen som stråler - uansett vær

Verdens vakreste når solen skinner. Strålende naturopplevelser selv når paraplyen må til pers. Bergen byr på fantastiske ferieopplevelser i all slags vær.

6 TING Å GJØRE PÅ EN SOLSKINNSDAG

  • Hva med en guidet padletur gjennom Bergens historie? Ta med hele familien ut i sola i Sandvikens havneområder, og opplev hva sjøfarten har betydd for byen helt fra 1600-tallet. Norges fiskerimuseum står for guide, og leier også ut kajakker.
  • Om du heller vil se ut på fjorden med et glass i hånden når Hurtigruten legger til, er uteserveringen ved kaien på kulturhuset USF helt uovertruffen. Den som har sittet her en solskinnsdag, vil garantert komme tilbake.
  • Vil du vekk fra bykjernen, er Fløyen et flott sted å besøke når Bergen bader i sol. Bare 150 meter unna Bryggen og Fisketorget ligger Fløibanen. Denne tar deg med 320 meter opp til Fløyen med en skinnegående kabelbane. Vel fremme venter frisk luft og fantastisk utsikt!
 
 
  • Vil du komme deg litt ut av byen, og få ordentlig sommerfølelse, bør du ta en tur til bydelen Nordnes.  Det er kun en liten spasertur fra Torgalmenningen og er den bydelen i Bergen med mest tilknytning til sjøen. Gå gjennom de trange smauene, på vakker brostein og se på de koselige gamle trehusbebyggelsene.
  • Når du først befinner deg på denne siden av byen kan du kaste deg ut i Nordnes Sjøbad. Bassenget er et utendørs 25-meters saltvannsbasseng som vanligvis holder 25 grader.
  • For kortest mulig vei til herlige opplevelser i solen, kan du bo rett ved de vakreste og mest sentrale omgivelsene i Bergen på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Det prisbelønnede hotellet byr også på gratis kveldsmat, noe som kommer godt med etter en lang dag i solen.

Spennende dagsturer

Ønsker du å komme nærmere naturen, anbefaler vi  en dagstur til Hardanger og Nordheimsund, kun en drøy times kjøretur fra sentrum. Her står storslåtte naturopplevelser nærmest i kø for å ta pusten fra deg.  

Her kan du overnatte på historiske Thon Hotel Sandven, og våkne  opp til utsikt over Hardangerfjorden. Destinasjonen kommer med mange flotte turmuligher om sommeren. 

Lyst til å oppleve Norheimsund?
Se de beste turmulighetene som anbefales av hotelldirektør Arnstein Birkeland ved Thon Hotel Sandven her. 

 

3 tips til når paraplyen må frem

 
  • Foruten pingvinkjendis Pingrid Alexandra, byr Akvariet i Bergen på krokodiller, slanger, haier og seler. Sistnevnte byr på et innøvd show når det er tid for mating.
  • Jogging er ikke bare god trening, men også en fabelaktig måte å få sett mer av byen. Utfordringene er like store som belønningen er mange, i form av spektakulære ruter med en utsikt som tar pusten fra den sprekeste.
  • På Vitensenteret VilVite kan du reise inn i fremtiden med interaktive installasjoner og ut i verdensrommet med Romheisen. Senteret er dedikert til lek og læring, og vitenskap og teknologi er presentert på en måte som er både forståelig og underholdende for barn og voksne.