Gå direkte til innhold

Bergen – byen som stråler, uansett vær

Verdens vakreste når solen skinner. Flotte naturopplevelser selv når paraplyen må til pers. Bergen byr på fantastiske ferieopplevelser i all slags vær.

  • Solskinnsdag

6 TING Å GJØRE PÅ EN SOLSKINNSDAG

1. Padle i kajakk

Hva med en guidet padletur gjennom Bergens historie? Ta med hele familien ut i sola i Sandvikens havneområder, og opplev hva sjøfarten har betydd for byen helt fra 1600-tallet. Norges fiskerimuseum står for guide, og leier også ut kajakker.

2. Nyt solen på USF på Verftet

Om du heller vil se ut på fjorden med et glass i hånden når Hurtigruten legger til, er uteserveringen ved kaien på USF på Verftet helt uovertruffen. Den som har sittet her en solskinnsdag, vil garantert komme tilbake.

3. Stup i sjøen på Sandviken Sjøbad

Like ved Gamle Bergen Museum finner du en liten badeperle ved navn Sandviken Sjøbad. Her finner du en brygge, stupetårn, stupebrett og flytebrygge. Stedet har både grillplass og en plen å ha picknick på, så husk å ta med litt medbrakt mat!

 

4. Få sommerstemning i Nordnes

Vil du komme deg litt ut av byen, og få ordentlig sommerfølelse, bør du ta en tur til bydelen Nordnes.  Det er kun en liten spasertur fra Torgalmenningen og er den bydelen i Bergen med mest tilknytning til sjøen. Gå gjennom de trange smugene, på vakker brostein og se på de koselige gamle trehusbebyggelsene.

5. En forfriskende dukkert i Nordnes Sjøbad

Når du først befinner deg på denne siden av byen kan du kaste deg ut i Nordnes Sjøbad. Bassenget er et utendørs 25-meters saltvannsbasseng som vanligvis holder 25 grader.

For kortest mulig vei til herlige opplevelser i solen, kan du bo rett ved de vakreste omgivelsene i Bergen på sentrale Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Det prisbelønnede hotellet byr også på gratis kveldsmat, noe som kommer godt med etter en lang dag i solen.

 

6. Dagsturer i spektakulær natur

Ønsker du å komme nærmere naturen, anbefaler vi en dagstur til Hardanger og Norheimsund, kun en drøy times kjøretur fra sentrum. Her står storslåtte naturopplevelser nærmest i kø for å ta pusten fra deg.  

Her kan du overnatte på historiske Thon Hotel Sandven, og våkne  opp til utsikt over Hardangerfjorden. Destinasjonen kommer med mange flotte turmuligher om sommeren. 

Lyst til å oppleve Norheimsund?
Se de beste turmulighetene som anbefales av hotelldirektør Arnstein Birkeland ved Thon Hotel Sandven her. 

 
  • Regnværsdag

3 tips til når paraplyen må frem

1. Escape Bryggen

Escape Bryggen er et spennende "escape game" hvor målet er å komme seg ut fra det stengte rommet på under én time. Løs gåter og knekk koder for å vinne friheten! Dette er 60 minneverdige minutter hvor hjernen får en skikkelig trim, og samarbeidet en reell prøve. Perfekt for familier, kjærestepar og venngrupper, eller som teambuilding for kollegaer. 

2. VilVite

På Vitensenteret VilVite kan du reise inn i fremtiden med interaktive installasjoner og ut i verdensrommet med Romheisen. Senteret er dedikert til lek og læring, og vitenskap og teknologi er presentert på en måte som er både forståelig og underholdende for barn og voksne.

3. Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner, og en dag her passer utmerket for både store og små. Foruten pingvinkjendis Pingrid Alexandra, har akvariet krokodiller, slanger, haier og seler. Sistnevnte byr på et innøvd show når det er tid for mating.

 
 

Relatert innhold