Gå direkte til innhold

Thon Hotels

10 skjulte perler i Bergen

På utkikk etter ting å gjøre i Bergen? Byen har mye å by på, og dette er steder som bergenserne elsker.

Se våre hoteller i Bergen

1. Trekroneren

Er du glad i pølser, så er denne boden for deg. Trekroneren har et rikt utvalg pølser med blant annet reinsdyrspølse, chorizo, bratwurst og ostepølse. Gratis saft får du med på kjøpet om du spør. Pølseboden ligger midt i sentrum i Kong Oscars gate 1, og er et populært stoppested på vei hjem fra byen.

2. Nordnes sjøbad

Like ved Akvariet og i gangavstand fra sentrum, ligger Nordnes sjøbad som åpnet for første gang i 1910. I slutten av mai åpner sjøbadet som har et utendørs oppvarmet saltvannsbasseng som ligger rett inntil sjøen. Sjøbadet er lite, men sjarmerende og tilbyr et eget barnebasseng til de minste. Når det er fint vær,  forlenges åpningstiden på kvelden til kl. 19. Er det dårlig vær, kan man heller gå tur i Nordnesparken som ligger like ved.

3. Bien Restaurant

I superkule Art Deco-lokaler til det som tidligere var et apotek i gamle dager ligger Bien Restaurant som er både en kafé, bistro og restaurant. I snackbaren serveres retter som hamburger, blåskjell, østers og fish & chips. I restauranten varierer menyen etter sesongens råvarer, men en lokal favoritt er husets egen pasta med oksehaleragu. Bien ligger i Fjøsangerveien 30 på Danmarksplass.

4. Biblioteket Bar

Biblioteket er et utested med utsikt. Baren ligger i toppen av Kjøttbasaren - mellom fisketorget og fløibanen. De har gode drinker, stort og luftig lokale og servering ved bordene.

 
 

Foto: Gjertrud Coutinho og Bergen Reiselivslag - visitBergen.com

5. Allmuen

Restauranten Allmuen er en nykommer i Bergen, men har allerede fått stamgjester på grunn av atmosfæren, servicen og maten. De kaller seg en bistro og serverer kortreiste retter. Stengt mandager og søndager.

6. Cornelius Sjømatrestaurant

På Holmen like utenfor Bergen, ligger sjømatrestauranten Cornelius helt inntil vannkanten. De er kjent for sine meteorologiske menyer og man kan også få båttransport med på kjøpet.

7. Småpudden bro

Broen Småpudden åpnet i 2014 og er en gangbro som går mellom bysiden og Løvstakksiden. Den er formet som en Z og gir gode fotomotiver om du er glad i å ta bilder. Fra broen kan du gå tur videre gjennom Nygårdsparken inn til byen.

8. Bergen Kaffebrenneri

Er du glad i god kaffe,  bør du ta turen innom Bergen Kaffebrenneri. Stedet ligger i det gamle verkstedet til skipsverftet Mjellem og Karlsen på Marineholmen i Bergen, og er et uformelt og hyggelig sted med kaker, småretter og fantastisk god kaffe.

9. Lysverket

Velg mellom en 4 eller 7-retters meny på restauranten Lysverket. De har også lunsjmenyer og en egen barmeny med småretter som bergensk fiskesuppe, sjokoladekake med brunost og avkjølt sjøkreps, multer, grønnkål og akkarblekk.

10. Fløyen

Fløyen er en av Bergens mest populære turistattraksjoner, men dersom du går eller jogger til toppen før Fløybanen begynner å gå – så har du hele fjellet og utsikten for deg selv. Joggeturen tar ca. 30 minutter og ca. en time å gå.

Relatert innhold