Gå direkte til innhold
Månafossen i Stavanger

10 skjulte perler i Stavanger

Stavanger er en koselig by med Michelin-restauranter, kaféer og et rikt kulturtilbud. Her er noen av våre beste tips!

Fargegaten

De koselige trehusene i Fargegaten er malt i knallfarger og her finnes et yrende uteliv med både barer, kaféer og butikker. Området ligger i Øvre Holmegate.

Re-naa

Stjernekokken Svein Erik Renaa har 21 sitteplasser i restauranten hvor maten serveres og presenteres av kokkene selv. En smaksmeny består av rundt 22 serveringer og kjøkkenet bruker naturlige råvarer. Re-Naa fikk Stavangers første Michelin-stjerne i 2016. Adressen er Steinkargata 10.

Sabi Omakase

Denne lille sushirestauranten i Pedersgata 38 er noe helt unikt. Her er det kun én meny og den koster ca. 1400 kroner per person. Japanske mattradisjoner serveres med en norsk vri, som stjernekokken kaller: "Norwegian EdoMae sushi".

Casa Gio

I Pedersgata 48 ligger denne italienske restauranten som serverer fantastisk mat. Menyen varierer fra dag til dag og her kan man spise pastaretter, risotto, antipasta, kjøtt og fisk.

Brostein Kafé

I gamlebyen ligger kaffebaren Brostein Kafé som er et lite og hjemmekoselig sted i en gammel nostalgisk murbygning. Her serveres kaker, smørbrød kaffe og kakao. Adressen er Øvre Strandgate 79.

Déjà Vu

I Verksgata 2 i Stavanger ligger Déjà Vu som har blant annet sandwicher, salater, kylling satay og fiskesuppe på menyen. Konseptet til eierne er å lage "ærlig og god mat som ikke er avskrekkende dyr" og det har de lykkes med.

Tou Scene

I Kvitsøygate 25 kan du gå på konserter eller se ulike utstillinger på Tou Scene. Her finnes flere scener og flere kunstnere, musikere og filmskapere holder til i huset. Lokalene består av ærverdige ølhaller og moderne tilbygg.

Stavanger Svømmestadion Gamlingen

Er du glad i å bade, så er Gamlingen noe for deg. Ved utendørsbassenget finnes det også treningsrom, kafé, tre badstuer, barnebasseng og et 25 meters basseng. Svømmeanlegget ligger ved Mosvangen og er åpent hele året.

Månafossen og friluftsgården Mån

En av Rogalands flotteste fosser, Månafossen, kan du gå til fra Eikeskog. Går du videre en halvtime herfra, så kommer du til friluftsgården Mån. Den gamle fjellgården er restaurert og i kjelleren er det varmestue og en historisk utstilling. I nybygget finnes 30 sengeplasser for de som ønsker å overnatte.

Topptur til Dalsnuten

Dalsnuten ligger 323 meter over havet og utsikten over Sandnes og Jæren er spektakulær. Begynn turen fra Sandnes, forbi Gramstadtjørn.

Foto av Månafossen: Johan Wildhagen - Visitnorway.com