Gå direkte til innhold

Thon Hotels

Tromsø er en vakker by og verdt et besøk både sommer og vinter. simone55445/Foap/Visitnorway.com

Steder du må besøke i Tromsø

Opplev koselige restauranter, kaféer, reinsdyrmating, offpiste-kjøring og spabåt. Les vår liste over våre favorittsteder og anbefalte aktiviteter i Tromsø.

1. Mathallen

I Mathallen lager nordnorske elitekokker mat fra bunnen av med lokale råvarer. I Delikatessen kan du kjøpe fersk fisk, lokale oster, kjøtt fra modningsskap og «alt du trenger til en nydelig middag i ditt eget kjøkken». Mathallen er åpen både til lunsj og middag. De arrangerer også vinsmaking. Adressen er: Grønnegata 58/60.

2. Vulkana

Liker du spa og båtliv? Vulkana tilbyr begge deler. Båten Vulkana er en gammel fiskeskøyte, som er bygget om til et spa med vedfyrt sauna, zen-lounge, restaurant og stupetårn. Det serveres god mat ombord og du kan varme deg i badestampen på dekk. Ulike utleiepakker tilbys på nettstedet Vulkana.no, for grupper og enkeltpersoner.

Den tidligere fiskeskøyten Vulkana har blitt laget om til et spa med sauna, badestamp på dekk og zen-lounge.Den tidligere fiskeskøyten Vulkana har blitt laget om til et spa med sauna, badestamp på dekk og zen-lounge. Foto: Vulkana Drift AS

3. Hildr Gastro Bar

I Skippergata 11 ligger Hildr Gastro Bar, som er kjent for sine gode cocktails og kreative småretter. Den intime gastropuben ligger i et koselig trehus med en hage, hvor man kan sitte ute om sommeren på fine dager.

4. Casa Inferno

Casa Inferno serverer italiensk mat, og har spesialisert seg på pizza. Velg mellom tomatsaus eller creme fraiche og ulike toppinger. Restauranten tar ikke bordbestilling på fredager og lørdager (kun på grupper med mer enn 15 personer). Ligger i Vestregata 2 i Tromsø.

5. Smak Restauranten

Smak er et lite og intimt spisested i Skippergata 16B. De lekre smårettene på dette stedet er definitivt noe du bør smake på!

6. Kaffebønna

Vil du smake virkelig god kaffe, så legg turen innom Kaffebønna. Det finnes flere Kaffebønna-kaféer i Tromsø. På kafeène selger de kaker, panini, boller, bakverk og ferskt brød fra deres eget håndverksbakeri.

7. Risø Mat og Kaffebar

I Strandgata 32 ligger Risø Mat og Kaffebar, som er en rustikk kafé i Tromsø. Her serverer de gode lunsjretter. Menyen varierer fra dag til dag. 

8. Bryggejentene

Interiørbutikken Bryggejentene ligger midt i Ersfjordbotn på brygga utenfor Tromsø. Her selges alt fra kreative dynetrekk til dekorative mobildeksler. I butikken finner du garantert noe fint til deg selv eller en gave til en venn. Bryggejentene er også kjent for kaféen sin som har en helt fantastisk utsikt mot både fjord og fjell. Det er også fine turmuligheter fra Bryggejentene. Adressen er Ersfjordveien 55.

9. Reinsdyrmating med Tromsø Safari AS

En kort kjøretur fra Tromsø kan du mate reinsdyr og du kan kjøre reinsdyrslede. Du vil også kunne prøve deg på lassokasting, høre joik og oppleve samisk kultur.

10. Topptur til Lyngen

Tromsø er perfekt for den som liker toppturer. Lyngsalpene er kjent som en av Norges mest populære offpiste-destinasjoner og tilbyr spektakulær utsikt og vakre fjell. I tillegg ligger alpinanlegget Korken 20 minutter fra flyplassen, om du ønsker å besøke flere alpinbakker.

Lyngsalpene er et populært sted å gå topptur.Foto: Svein Petter Aagård - Visitnorway.comLyngsalpene er et populært sted å gå topptur.Foto: Svein Petter Aagård - Visitnorway.com