Fuglefjellet Runde

Ting å gjøre i Ålesund

Ålesund og Sunnmøre har mye flott natur å tilby og et rikt tilbud av aktiviteter for hele familien.

Aktiviteter og severdigheter

  • Barnas Lekeland
  • Fjordcruise
  • Teaterfabrikken
  • Rekkedal Gjestehus
  • Bowling vegg-i-vegg med hotellet
  • Atlanterhavsparken
  • Tur til Bjørke
  • Tur til Alnes Fyr
  • Tur til Nynorsk kultursentrum
  • Tur til runde og se på Lundefugler

Ålesund og Sunnmøre

Ålesund og Sunnmøre er et perfekt sted til å utforske noen av Norges mest kjente natur- og kulturattraksjoner. Ålesunds vakre jugendstilarkitektur er viden kjent. Et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger preger bybildet, og er som tatt rett ut av fantasiens verden. En vrimmel av fjorder, fiskevær, øyperler og majestetiske fjell på Sunnmøre venter på å begeistre deg.

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er et av Nordens største saltvannsakvarier og en av de ledende turist-attraksjonene på Nordvestlandet. Akvariet ble offisielt åpnet 15. juni 1998 av det norske kongeparet under Ålesund bys 150-års jubileum.

Trandal og Christian Gaard

Ligger ca. 50 min tur fra hotellet inkl. båtturen. Vi går med båt inn den ville og vakre Hjørundfjorden i Ørsta Kommune. Trandal er et lite sted med 6 innbyggere og ingen veiforbindelse, kun med båt eller ferge. På Trandal finner du den svært spesielle pub- og restauranten Christian Gaard med det fantastiske vertskapet Lenita og Daniel Storeide. Trandal og Christian Gaard er en opplevelse der vi kan garantere at du vil bli fornøyd!

Bjørke

Bjørke i Hjørundfjord er et heller ukjent turistmål men er nok en av Norges vakreste og godt skjulte perler. Bjørke har en flott beliggenhet innerst i Hjørundfjorden. Stedet har en nydelig liten kirke, en gammel Tingstue bl.a. Stedets historie er svært dramatisk og er preget av mennesker som lever i ett med naturen på godt og vondt.

Alnes

Vakre Alnes Fyr ligger i fiskeværet Alnes på Godøy. Fyret fra 1876 er fredet, og er et minnesmerke i norsk fyrhistorisk kystkultur. Her kan du se en spennende historisk utstilling, og ta en titt på lokale suvenirer og kunsthåndverk. Ta turen opp de bratte trappene til toppen av fyret og la deg imponere
av den unike utsikten ut over storhavet og kystlandskapet. Avslutt besøket i den originale fyrboligen
hvor du kan nyte en av de berømte hjemmelagde kakene til fyrets husmor.

Ørsta

Ivar Aasen kom fra Ørsta og det er bygd et fantastisk byggverk her med Einar Fehn som arkitekt. Nynorsk Kultursentrum holder til der og har flotte aktiviteter for store og små.

Runde

Runde er en av øyene ytterst på sunnmørskysten og er kjent for sin store bestand av hekkende lundefugler, omlag en halv million. Der er værhardt ute på øya, som er omgitt av hav i sør, vest og nord.

Store deler av øya er reservat med begrenset tilgang i hekkeperioden, men turen opp til toppen, på ca 300 meter over havet, er en lett og fin tur for store og små. Vi anbefaler gjerne å benytte seg av Fosnavågen sine restauranter som er kjent for sin gode mat og ferske råvarer.