Thon Hotels

Du er her: Thon Hotels / Show / Ungen

Kjøp en vise for en skilling! Lenge før mediesamfunnet tilfredsstilte vår hunger etter nyheter og tåredryppende historier, kunne man kjøpe seg en vise, rett og slett. Katastrofer, død og ulykkelig kjærlighet var yndede temaer. Og skillingsvisa var inspirasjonskilden da Egil Monn-Iversen og Harald Tusberg på 1970-tallet lagde en av de første norske musikalene, Ungen, basert på Oskar Braatens skuespill fra 1911. Historien om fabrikkarbeideren Milja, som «havner i uløkka» og i dyp fortvilelse vil gi bort ungen sin til et rikt ektepar på andre sida av elva, er som skapt for en skillingsvise. Forskjellen er bare at der skillingsvisa gir seg hen til sorg og armod, har Oskar Braatens Ungen sosial brodd.

Østkantens dikter, som Oskar Braaten ble kalt, skildret kampen for tilværelsen før velferdsstaten bredte sine beskyttende vinger over oss. Og de som måtte kjempe hardest, var gjerne kvinnene nederst på rangstigen, mente Braaten – og ga oss karakterer som den sosiale opprøreren Hønse-Lovisa, den pliktoppfyllende Milja og utfordreren Petrina.

Og hva er vel mer naturlig enn at skuespillergruppa som har åpnet Musikklab et steinkast unna Akerselva, de røde fabrikkbygningene og Hønse-Lovisas hus, tar tak i dette materialet? Musikklabben vil gå til kjernen av Oskar Braatens tekst. De vil utforske skillingsvisetradisjonen og se om de kan finne tilbake til det opprinnelige østkantmålet. Scenografi og kostymer blir tidsriktige, som på tidlig 1900-tall, men relasjonene og karakterarbeidet tolkes på en nåtidig, moderne måte. Dermed blir dette kanskje en råere versjon av Ungen

Priser

Billett til forestillingen og overnatting i 1 døgn med frokost er inkludert i våre pakkepriser.

Våre Budget-hoteller

Kr 750,- pr person i dobbeltrom / Kr 970,- pr enkeltrom

Våre City-hoteller

Kr 875,- pr person i dobbeltrom / Kr 1 220,- pr enkeltrom

Thon Hotel Vika Atrium

Kr 875,- pr person i dobbeltrom / Kr 1 220,- pr enkeltrom

Thon Hotel Opera

Kr  975,- pr person i dobbeltrom / Kr  1 420,- pr enkeltrom

Hotel Bristol

Kr  1 000,- pr person i dobbeltrom / Kr  1 470,- pr enkeltrom

I tillegg kan vi tilby 3-retters showmeny fra kr 410,- pr person på utvalgte restauranter.

E-postshow@thonhotels.no 
Telefon: 815 52 442
Fax: 23 08 02 90

Forestillinger

  • Fredag 14. nov., kl. 19:30
  • Lørdag 15. nov., kl. 18:00
  • Fredag 28. nov., kl. 19:30
  • Lørdag 29. nov., kl. 18:00

Bestill billetter

Bestill billett til ønsket arrangement