Thon Hotels

Du er her: Thon Hotels / Show / Gammel dame er vond å vende

Det var på begynnelsen av 1990-tallet Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli gjorde stor suksess sammen. Da spilte de to i den populære TV-serien ”Fredriksons fabrikk” på NRK. Nå har de to skuespillerne funnet sammen igjen for å virkeliggjøre den nye norske komedien ”Gammel dame er vond å vende”.

”Gammel dame er vond å vende” handler om to eldre kvinner som mot sin vilje blir plassert på samme rom på sykehjemmet Brit Elisabeth spiller Maggi. Hun har gjennom alle sine yrkesaktive år vært kokke på Spikerverket i Oslo. Hun er vital og geskjeftig, men ikke helt i stand til å ivareta seg selv. Anne Marie spiller Lillemor. Hun har vært hjemmeværende direktørhustru fra beste vestkant på Frogner i Oslo. Begge tror i utgangspunktet at det skal på på et enkeltrom på sykehjemmet. Bår de møtes på samme rom, blir det langt fra et hjertelig møte. De to irriterer hverandre grenseløst og havner raskt i konflikter og kamp om alt fra musikksmak til romplassering. Maten på sykehjemmet er de imidlertid enige om. Og med en felles fiende har de et grunnlag for en felles kamp. Når Lillemors gamlekjæreste Georg flytter inn på avdelingen, har de også en felles interesse.

Forestillingen er en festlig komedie der vi følger de to damene fra det første krakilske møtet til de etter hvert blir så samkjørte at de er i tvil om hva de skal gjøre når tilbudet om to enkeltrom kommer. Samtidig setter forestillingen søkelys på situasjonen mange eldre syke befinner seg i. Det gir anledning til å reflektere over hvordan eldreomsorgen på sykehjem bør være. Er det greit etter et langt liv å skulle dele et lite sykehjemsrom med en fremmed? Hvilke kvaliteter forventer vi på mat og forpleining i en slik situasjon? Men først og fremst er dette en hylende morsom komedie der de to allsidige artistene får vise hele spekteret i sitt komiske repertoar.

Priser

Showpakkene våre gir opp til 10% rabatt på overnatting.

Bestilling

Benytt vår online showpakke-bestilling, eller ta kontakt med Thon Show og Scene på telefon 815 52 400 eller e-post show@thonhotels.no.

Husk at du kan tjene 500 SAS EuroBonus-poeng per natt du bor hos oss.

Dato

Fredag 25. september kl 19.30

Bestill billetter

Bestill billett til ønsket arrangement