Thon Hotels

Du er her: Thon Hotels / Show / En får væra som en er

Det er midtsommeraften, og gjestene på campingplassen gjør seg klare til den store feiringen. Inn fra sidelinja kommer en ung jente, som alle lurer på hvem er. Og kanskje ingen er helt som fordommene skulle tilsi, når det kommer til stykket?

Nationaltheatrets nye Torshovgruppe gir seg i kast med Musikklab, et kunstnerisk forskningsprosjekt på musikkteater. Her skal de eksperimentere med musikken i teatret og teatret i musikken. Og aller først byr de på dansebandet Ole Ivars – som i år har 50-årsjubileum.

Som hos gode forskere er det nysgjerrighet som er drivkraften. Hva er det med Ole Ivars som fenger så mange? Mens danseband av noen oppfattes som lavkultur, kan Nationaltheatret gi inntrykk av finkultur. Står myter for fall?

–  Ole Ivars er jo først og fremst et band som sprer genuin musikkglede, som får folk til å danse. Dette må møtes med inderlighet – ikke ironi. Samtidig skal vi ta med oss den kunstneriske eksperimenteringen som kjennetegner Torshovteatret, forklarer skuespiller Bernhard Arnø. Han har med seg skuespillerkollegaene Henriette Steenstrup, Christian Skolmen, Lena Kristin Ellingsen og musiker Simon Revholt på prosjektet. Alle har et nært forhold til musikkteater. Nå skal de ta uttrykk som vanligvis framføres i et stort format, ned i en intim setting.

Et mål for En Ole Ivars musikal er å treffe både Nationaltheatret og Ole Ivars sitt kjernepublikum. Hit kan alle komme – og væra som en er.

En får væra som en er – En Ole Ivars musikal er nominert til Komiprisen 2014 til Beste Sceneforestilling. Og som om ikke det er nok, er Henriette Steenstrup nominert i klassen Årets kvinnelige scenekomiker for rollen som Line, som hun også ble Hedda-nominert for. Med det blir hun den første noensinne som er nominert til BÅDE Hedda- og Komipris for samme rolleprestasjon.

Priser

Billett til forestillingen og overnatting i 1 døgn med frokost er inkludert i våre pakkepriser.

Fra kr 940,- per person i dobbeltrom på Thon Budget. 

E-postshow@thonhotels.no 
Telefon: 815 52 442
Fax: 23 08 02 90

Forestillinger

  • Fredag 20. feb., kl. 19:30
  • Lørdag 21. feb., kl. 18:00
  • Fredag 27. feb., kl. 19:30
  • Lørdag 28. feb., kl. 19:30

Bestill billetter

Bestill billett til ønsket arrangement