Thon Hotels

Du er her: Thon Hotels / Hotell / Hotell Svalbard / Basecamp Spitsbergen

  • 78.2200015.65000
  • Zoom: 5
Postboks 316, 9171 Longyearbyen
Telefon: +47 79 02 46 00

Tre av de fem overnattingsstedene er kun tilgjengelig med hundespann eller snøscooter på vinterstid og båt på sommerstid.

Fangstmannshotellet

I Longyearbyen inviterer vi til Fangstmannshotellet, som åpnet i 1998. Hotellet ligger i enden av gågata, midt i sentrum av byen, og er utgangspunktet  for de fleste av våre turer i Svalbards villmark.

Fangstmannsstasjonen

I Bolterdalen, ca 10 km øst for Longyearbyen, finner du Fangstmannsstasjonen. Denne åpnet i 2000 og er hjem for våre 80-90 Alaska Husky. Alle våre hundespannturer, sommer som vinter, starter her og i tillegg må du gjerne nyte overnatting i Fangstmannshytta eller en ekte fangstmannsmiddag i Gamma.

Isfjord Radio

På Kapp Linné, ca 90 km vest for Longyearbyen, ligger Isfjord Radio. Den historisk viktige plassen,  hvor telekommunikasjon med fastlandet foregikk, i tillegg til metrologisk stasjon og varsling for sjø –og flytrafikk, ivaretar deg som gjest på en eksepsjonell måte med fullverdig hotellfasiliteter rett ved horisonten til Barentshavet. Tempelfjorden. Reiser en ca 80 km øst for Longyearbyen kommer du til en av Svalbard mange unike fjorder, Tempelfjorden. I vintersesongen ligger Båten i Isen her fastfrosset i isen, like ved brefronten til Von Post-breen. Du som gjest bor om bord i båten, en skonnert fra 1910 som er nydelig restaurert og definitivt vil gi deg en ekte polarekspedisjonsfølelse.

Nordenskiöld Lodge

I Billefjorden ca 100 km nordøst for Longyearbyen finner Nordenskiold lodge. Hytta ligger innerst i fjorden like ved en av Svalbards største isbreer, Nordenskioldbreen. Tenk deg å nyte frokosten mens du hører isbreen kalver og kikker ut og får kanskje øye på isbjørnen jakte på selen som ligger på isen ved brefronten.

Del denne siden: